A Philips mennyezetközeli UV-C-levegőfertőtlenítő megvilágítja a biztonságos munkába való visszatérés útját

Forte Partners

A Forte Partners irodaháza

Bukarest, Románia

A Forte Partnersnek gyorsan alkalmazkodnia kellett a COVID-19-világjárványhoz, hogy bérlői kényelmesen visszatérhessenek az irodába.

Irodánkban a mennyezetközeli levegőt fertőtlenítő lámpatesteket szereltünk fel olyan magasságba, amely megakadályozza, hogy a létesítményben dolgozó embereket UV-C-sugárzás érje. A helyiség természetes szellőzését kihasználva ez a mennyezetközeli levegőt fertőtlenítő készülék a lehető legjobb hatásfokkal keringteti a levegőt, ezért ezt tökéletes megoldásként látjuk irodáink és más lakott épületek számára.
– Stephen Burke, a Forte Partners építési igazgatója
A Forte Partners ügyfél elvárása

Az ügyfél elvárása

A Forte Partnersnek gyorsan alkalmazkodnia kellett a COVID-19-világjárványhoz, ezért a leghatékonyabb eljárásokat és biztonsági intézkedéseket keresték annak érdekében, hogy bérlőik kényelmesen visszatérhessenek az irodába. A légtisztítás priorizálásával a fő céljuk az volt, hogy segítsenek az épület használói számára a szokásos tevékenységeikre összpontosítani anélkül, hogy az irodán belüli egészségügyi problémák miatt aggódnának.

A koncepció és a megoldás

Innovatív fejlesztőként a Forte Partnersnek forradalmi, hatékony megoldásra volt szüksége központi épületéhez. Ezért ők voltak az első partnerek, akik az UV-C-megoldást alkalmazták központjukban, 6 darab Philips mennyezetközeli UV-C-levegőfertőtlenítő lámpatestet telepítve az irodahelyiségekbe és a tárgyalókba. A Forte Partners úttörővé vált az UV-C légfertőtlenítés terén, de még ennél is tovább ment: bemutatta a megoldást a bérlőinek, bebizonyítva számukra, hogy lehet olyan biztonságos környezetet teremteni az emberek számára, ahol nyugodtan tartózkodhatnak és dolgozhatnak.

A Philips mennyezetközeli berendezéseket úgy terveztük, hogy az összes kórokozó, vírus és baktérium semlegesítésével megtisztítsák a levegőt. A technológiát már több mint 35 éve használják fertőtlenítésre. A Bostoni Egyetemmel közösen 2020-ban sikerült tesztelni és tanúsítani általános célú használatra. 

Az UV-C-sugarakat speciális reflektorok és a lamellák kialakítása szabályozza. Ez lehetővé teszi a helyiség levegőjének fertőtlenítését, és közben biztosítja, hogy a működő készülék alatt folytatódhassanak a napi üzleti tevékenységek . 

A mennyezetközeli UV-C-levegőfertőtlenítő lámpatestek folyamatosan fertőtlenítenek: a levegő a természetes konvekció révén a helyiség felső légrétegeibe áramlik, majd a lámpatestek által fertőtlenített levegő visszaáramlik, és összekeveredik az irodahelyiség alsó légrétegeivel.

Ez azt jelenti, hogy akkor is működtethetők, amikor az emberek a helyiségben tartózkodnak, így az épület használói biztonságban lesznek, és a napi feladataikra koncentrálhatnak. Ez a megoldás minden olyan zárt környezetben használható, ahol az embereknek védelemre van szükségük – irodahelyiségekben, amilyen a Forte Partnersé, iskolákban, üzletben és akár gyárakban is.

Kapcsolódó esetek

Bosch

Find out how Bosch is using office lighting to create a productive work atmosphere and save energy.