A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  A városlakók is

  büszkék lesznek az éjszakai városképre

  A szépség kiemelése

  Éjjel a legtöbben pihenünk – sokan azonban ilyenkor szemlélik meg a várost egy kései séta során. Hogy ez valóban élvezetes legyen számukra, érdemes rugalmas, mutatós fehér fénnyel bevonni a városképet. A megoldás egyaránt belesimul a hagyományos és a modern városképbe is, és egészséges, élénkzöld színt ad a növényzetnek.
  A Philips fehér fényű fényszórórendszere kiemeli a stockholmi királyi palota díszes részleteit.

  Az emberek által igazolt teljesítmény

   

  A fehér fény a közösségi terek dekoratív célú és funkcionális megvilágítására egyaránt kiváló. Egy felmérés szerint a válaszadók csaknem 90%-a gondolja úgy, hogy a fehér fény megfelelőbb fényforrás a hagyományos, sárga fényű nátriumgőzlámpáknál. Ebben a természetes hatású környezetben még a város közepén is otthon érzi magát az ember.

  Egy Philips fehér fénnyel megvilágított szobrot megcsodáló emberek.
  Philips fehér fényekkel szépen megvilágított tér.

  Hozzájárulás a városok fejlődéséhez

   

  Egy modern gondolkodású városvezetés komolyan veszi a világítás ügyét. Körükben egyre népszerűbb a fehér fény alkalmazása. A madridi Somosaguas Polgárőrség parancsnoka a következőket nyilatkozta: – A világítás megfelel az esztétikus megjelenéssel szemben támasztott szigorú elvárásainknak. A fehér fény közelebb áll a természetes fényhez, így javítja az itt lakók életminőségét, és növeli az itt található ingatlanok értékét.

  A fényszín érzékelésének mérése

   

  A fehér fény hatalmas előrelépést jelent a hagyományos világításban – de ne csak ránk hallgasson! 2005-ben az EVALUM* helyszíni vizsgálatot végzett a franciaországi Lyonban, hogy felmérje a válaszadók által kedvelt világítástípusokat. A különböző fényforrásokra vonatkozó kérdéseket az INSA egyetemvárosában élő hallgatóknak és a város hatodik kerületében élőknek tették fel.

   

  A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a megkérdezettek egyértelműen a meleg, fehér fényű, 3000 K-es színhőmérsékletű lámpákat kedvelik leginkább. Az ilyen lámpákkal kapcsolatos elégedettség magasabb volt a sárga fényű, nagynyomású nátriumgőzlámpákhoz, valamint a hideg fényű (a 4000–4200 K-es tartományba eső) fehér fényforrásokhoz viszonyítva.

   

  * EVALUM: Évaluation de lumières urbaines pour un éclairage durable (A fenntartható világítást szolgáló városi fényforrások felmérése).