A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Felbecsülhetetlen

  érték

  Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, Soesterberg, Hollandia

   

  Nézze meg, hogyan hárítják el azonnal a világítási hibákat probléma esetén.

  A múzeumot bemutató videó. Készítette: Marcus Kingma.

  Történeteket
  mesélünk el,

  amelyekben a fény felbecsülhetetlen fontosságú.”

   

  – Mark de Jong, Kossmann.dejong

  Látogatók a múzeumban. Fotó: Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, Kossmann.Dejong.
  /content/dam/b2b-li/en_AA/Experience/cases/national-military-museum/thema_1_2__kossmanndejong_224x251.jpg

  A feladat

   

  A múzeum megépítésének és tervezésének jogát a Heijmans konzorcium kapta meg. A konzorciumnak ajánlatot kellett tennie a következő 25 évre a múzeum finanszírozására, karbantartására és működtetésére is.

  Múzeumcsarnok, Fotó: Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, Anne Reitsma

  A megfelelő világítás

   

  Mark De Jong sokat töprengett azon a 13 méter magas, hatalmas csarnokon, amely a holland hadtörténelem fontos darabjait tartalmazza, köztük vadászrepülőgépeket, helikoptereket és harckocsikat. – Mindig elegendő fény van a csarnokban, mert a GentleSpace megoldást nappalifény-vezérlésű szabályozóval használjuk. Ez a négyzetes LED-es világítótest tökéletesen illeszkedik mennyezet rácsos kialakításához.


  A múzeum központi részében található a hadsereg és a légierő története, amelyet hét témák szerint felosztott területen mesélnek el. – Itt is Selecon szpotlámpákat használtunk, hogy minden helynek eltérő atmoszférája legyen – mondja erről de Jong. Ezekkel az RGBW-szpotlámpákkal nem csak élénk színeket, hanem pasztellárnyalatokat is létre lehet hozni.


  – A különleges hatások, például a villogás és a gyors sötétítés eléréséhez a Philips személyre szabott StyliD Zoom szpotlámpát fejlesztett ki részünkre. Ezek a szpotlámpák be vannak építve a DMX vezérlőrendszerbe – ahogy a színházakban –, és több jelenetet programoztak beléjük.


  A múzeum környékén a Philips az UrbanStar LED-es lámpáival vonzó fehér fényt biztosít, szép színhatásokkal az autóparkolóban és a múzeumhoz vezető főbb gyalogutakon.


  A világítás vezérléséhez a múzeum Dynalight vezérlőrendszert használ. A fényforrásokkal történő kétirányú vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően a világítást folyamatosan ellenőrzés alatt lehet tartani a központi számítógép képernyőjéről. Az esetleges problémák így azonnal elháríthatók. A Heijmans megbízhat a teljes múzeum világítási gerinchálózatában a következő 25 évben.

  • GentleSpace gen2
   GentleSpace gen2
   A GentleSpace LED lámpatest bevezetésével 2011-ben a Philips áttörést ért el a csarnokvilágítás terén, amelynek eredménye hatalmas energiamegtakarítás, hosszú élettartam és innovat...

  Kapcsolódó esetek