A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Ókori történelem,
  korszerű világítás

  Egyiptomi Múzeum, Olaszország

   

  Elmondjuk, hogyan mutatja meg a LED-es múzeumvilágítás az ősi leleteket a legjobb fényükben.

  Szobor megvilágítása a Philips energiatakarékos LED-es szpotlámpáival az Egyiptomi Múzeumban, Olaszországban.

  Lenyűgöző és
  egyben

     

  örömteli, hogy alig hiszik el a látogatók, hogy ez LED-es világítás. Az energiatakarékos MASTER LED szpotlámpákkal havonta körülbelül 600 eurót spórolunk Kha sírjának és a szoborteremnek a kivilágításán.”

   

  - Eleni Vassilika, Igazgató, Egyiptomi Múzeum, Torino

   

   

  Trónon ülő fáraó szobra az Egyiptomi Múzeumban a Philips Lighting legújabban LED-es lámpáival megvilágítva.
  Szobor megvilágítása Philips lámpákkal az Egyiptomi Múzeumban.

  A feladat

   

  A torinói Museo Egizio (Egyiptomi Múzeum) reflektorfénybe helyezi az ókori történelmet. Ez a világ egyik legnagyobb egyiptomi művészetet bemutató múzeuma, amelyet csak a Kairói Múzeum előz meg. A galériák 2010-es újratervezését követően a múzeumnak olyan világítástechnikára volt szüksége, amely úgy képes minden egyes tárgynak megadni a kellő figyelmet, hogy közben nem termel hőt.

  A megfelelő megvilágítás 

   

  Habár a torinói Egyiptomi Múzeumban található a világ néhány legrégebbi ereklyéje, a múzeumtól mégsem idegen a modern technika. A múzeum vezetősége a Philipsszel közösen két fő célt szeretett volna elérni. Elsősorban úgy kellett megvilágítani a kiállított darabokat, hogy minél kevesebb helyen legyen rajtuk árnyék. Másodsorban a Statuario (Szoborterem) régi megvilágítását egy olyan rendszerre kellett kicserélni, ami pontosan lemásolja a korábbi elrendezést, amelyet az Oscar-díjas látványtervező, Dante Ferretti tervezett.

   

  Letesztelték a múzeum LED-es megvilágítását. A vezetőség az elején bizonytalan volt a LED-es technikára váltással kapcsolatban, de amint felszerelték a világítást, egyértelműen látszottak az előnyei. A Kha sírjában kiállított rengeteg tárgyat életre keltette a világos, meleg fény, miközben alig képződött árnyék. Minden egyes darab megkapta a jól megérdemelt figyelmet.

   

  A szoborterem korábbi megvilágítása fantasztikusan egészítette ki a szobrokat. A régi transzformátorok működése viszont akadozott, és a halogénlámpák sok hőt és port termeltek. Dante Ferretti áldását megkapva MASTER LED szpotlámpákat használtunk helyettesítésként. A világítási elképzelés nem változott, de a szoborterem most már meleg színekben pompázik, felesleges hőtermelés nélkül.

   

  A szoborteremben csak 150 lámpa van, 80-nal kevesebb, mint az eredeti kialakításban. Az új lámpák emellett 80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, hőt pedig alig termelnek. A múzeum villanyszámlája jelentős mértékben csökkent, és a LED-ek hosszú élettartamának köszönhetően a karbantartásra sem kell annyit időt szentelni.

  Hogy izgalmasabbak legyenek
  a kiállítások

  A csapat

  Eleni Vassilika, Egyiptomi Múzeumok

  Megrendelő

  Nicola Polzella, Philips Ilti Luce

  Philips-partner

  Kapcsolódó esetek