A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  A jó közérzet megteremtése

  a foglalkozásokon

  Hermitage Amsterdam,
  Hollandia

   

  Megmutatjuk, hogyan javítja az iskolai kivilágítás a tanulási környezetet az Hermitage Amsterdam múzeumban.

  Oktatás az amszterdami Hermitage múzeum tantermében, amelyet a Philips energiatakarékos világítástechnikája világít meg.

  Szerintem
  nagyszerű,

  hogy a világítást mindig a kinti időjárásnak és a bent zajló eseményeknek megfelelően lehet beállítani.”

   

  – Ingrid Pasmans, tanár, Hermitage for Children

  Diákok Philips iskolai megvilágítás mellett tanulnak.
  Jól megvilágított környezet az amszterdami Hermitage múzeumban a Philips tanintézményekhez kifejlesztett világítástechnikájával.

  A feladat

   

  Az amszterdami Hermitage múzeum az oktatás úttörője. A nagyra becsült kiállításai mellett 4–18 éves gyerekeknek is tart számos oktatási programokat, amelyekben művészetet és kultúrát oktatnak. Segítheti a világítás a tanteremben zajló oktatást?

  A Philips világítástechnikájával megvilágított diákok és tanterem.

  A megfelelő megvilágítás 


  Már várható volt, hogy változások lesznek az Hermitage Amsterdam múzeumban. Miután áthelyezték egy stílusos, 17. századi épületbe az Amstel folyó partjára, a gyermekfoglalkozásokhoz új világítási elképzelésre volt szükség. A szobák mindkét oldalán nagyok az ablakok, ezért az új megvilágításnak a szoba közepét kellett ellátnia megfelelő fénnyel, és alkalmazkodnia kellett a különböző oktatási követelményekhez.

   

  – Nyáron sok fény jut a helyiségekbe, míg télen egész nap sötét van – mondja Hans Wolff, a Hans Wolff & Partners Lighting Designers tulajdonosa. A termek kiegyensúlyozottabb kivilágításához eltérő színhőmérsékletű MASTER TL5 fénycsöveket tettek az egyes világítótestekbe. A fénycsövek fényereje módosítható, hogy megfeleljenek a környezeti fényviszonyoknak és különböző tevékenységeknek, például videobemutatóknak.

   

  Az Hermitage azt is szerette volna, hogy a világítótestek kiegészítsék a terem esztétikáját. A Savio világítótestekre esett a választás, mivel ízléses a kialakításuk, és műanyag felületük egyenletesen szórja szét a fényt. A világítótesteket könnyedén lehet szabályozni egy felhasználóbarát távvezérlővel, amely a fényerő- és a színbeállításokat módosítja. Az új világítástechnika alkalmazkodóképes, könnyen használható és optimális munkakörnyezetet teremt a gyermekeknek és az alkalmazottaknak egyaránt.

   

  Hans Wolff világítástervező előszeretettel használja az energiatakarékos MASTER TL5 fénycsöveket. – A fénycsövek az elérhető lehetőségek közül még mindig a legtakarékosabbak – véli. – Emellett olcsók, karbantartásuk és cseréjük pedig egyszerű.

  • Savio TPS760/762/764/770/772
   Savio TPS760/762/764/770/772
   A Philips szabadalmaztatott mikrolencsés optikáját tartalmazó Savio lámpatest a stílusos megjelenés és az optimális teljesítmény ideális kombinációját biztosítja általános vagy hel...
  • MASTER TL5 High Output
   MASTER TL5 High Output
   Ez a TL5 lámpa (16 mm-es csőátmérő) erős fénykibocsátást biztosít. A TL5 HP lámpa erős fénykibocsátást igénylő rendszerekben használható optimálisan, és kiváló fényáram-megmaradást...

  A kultúra megteremtése
  az osztályteremben

  A csapat

  Hermitage Amsterdam

  Megrendelő

  Webhelye

  Evelyne Merkx

  Belsőépítész

  Webhelye

  Patrice Girod

  Belsőépítész

  Webhelye

  Hans Wolff

  Világítástervező

  Webhelye

  Kapcsolódó esetek