A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Dinamikus

  tükröződés

  Rhône Megyei Levéltár  Lyon, Franciaország  

   

  Megmutatjuk, hogyan hoznak létre dinamikus tükröződést a Les Eclaireurs LED-es lámpái a Rhône Megyei Levéltár aranyszínű felületén.

  Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

  A projektorok
  kiegészítéseként

  azt képzeltük el, hogy az olvasóterem fölött a fény szimbolikusan behatol az épületbe.”


  Lucas Goy, a Les Eclaireurs világítástervezője, Lyon, Franciaország

  Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

  A feladat


  A lyoni főpályaudvartól délre Rhône megye új Archives Départementales (Rhône Megyei Levéltár) intézete a Part Dieu üzleti negyed részévé kezd válni. Stratégiai helyen található, amely a vasútvonalak menti új városrészt egészíti ki.
  Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

  A megfelelő világítás

   

  A francia jogszabályok előírják, hogy új épület építésekor az építkezési költségek 1 százalékát műalkotás létrehozására kell fordítani – ennek megfelelően a végleges művészi világítást a lyoni székhelyű Les Eclaireurs világítástervező iroda tervezte meg.

   

  A projektorok kiegészítéseként „azt képzeltük el, hogy az olvasóterem fölött a fény szimbolikusan behatol az épületbe, és áthalad a napellenzők fémcsíkjain. Ezért úgy döntöttünk, hogy LED-es lámpacsoportokkal létrehozzuk ezt a dinamikus tükröződést az aranyszínű felületen.” A nagyméretű, kétdimenziós mátrixban programozott LED-es lámpák hullámzó aranyszínű háttérvilágítást hoznak létre.

   

  Az e-Graze Powercore lámpatesteket meleg fehér és borostyánsárga LED-ek kombinációjával együtt használva alakítottuk ki a dinamikus homlokzatot, és ezt használjuk a fő homlokzat gyengébb megvilágításához is, amikor az épület nincs használatban. – Azért esett rájuk a választás, mert hatékonyan, egységesen és egyszerűen építették ki a rendszert az átmenő kábelezésnek köszönhetően, amely a tápellátást és a DMX jelet is szolgáltatja – meséli Lucas Goy. A karbantartójárdák rácsaihoz rögzített lámpacsoportok könnyen elérhetők és beállíthatók.

  Kapcsolódó esetek