A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  A szorongás visszaszorítása
  fénnyel

  Pszichiátriai klinika, Knight of St. John of Jerusalem kórház, Oberhausen, Németország


  Elmondjuk, hogyan könnyíti meg a betegek életét a fény az oberhauseni pszichiátriai klinikán.
  Egy nővér sétál a pszichiátriai klinika Philips rendszerrel megvilágított folyosóján.

  Elértük
  a célunkat:

  betegeink és terapeutáink számára egyaránt kellemes, személyes hangulatú környezetet sikerült kialakítanunk. A fény emberekre kifejtett hatását nem szabad alábecsülni. Ezért is meggyőződésem, hogy a fény megfelelő használata jótékony terápiás hatású lehet.”

   

  – Manfred Rönfeldt, az oberhauseni pszichiátria műszaki igazgatója

  Betegszoba a Philips rendszerrel megvilágított a pszichiátriai klinikán.
  Betegszoba a Philips rendszerrel megvilágított a pszichiátriai klinikán.

  A feladat


  A pszichiátriai, pszichoterápiai és pszichoszomatikai klinika a jövőre is gondoló létesítmény. Az oberhauseni Knight of St. John of Jerusalem kórházban található klinikán benn fekvő betegek százait kezelik. A klinika vezetői szerettek volna a betegek gyógyulását elősegítő környezetet létrehozni, ezért a Philips vállalathoz fordultak segítségért.
  Egy nővér sétál a pszichiátriai klinika Philips rendszerrel megvilágított folyosóján.

  A megfelelő világítás

   

  1978-as megnyitása óta a klinika elkötelezte magát a gyógyítás mellett. Amikor az osztálynak lehetősége nyílt 160 szobával bővítenie a létesítményt, új világítási rendszert szerettek volna kialakítani. Remélték, hogy a kellemes hangulatú világítás elűzi az ijesztő, rideg kórházakkal kapcsolatos képzettársításokat, és hogy az emberek a klinikát egy barátságos, segítőkész helyként látják majd.

   

  A létesítménybe a Philips kórházi világítása lehelt új életet. A klinika vezetői a „személyes fény” elgondolás mellett döntöttek, amely lehetővé teszi, hogy a személyzet és a betegek saját elképzeléseik szerint szabályozzák a szobák és folyosók világítását. Az ilyen szintű szabályozási lehetőség megnyugtatja a betegeket, és az egészségügyi dolgozók munkáját is megkönnyíti.

   

  A világítást első sorban Rotaris és Savio lámpatestek biztosítják. A fényhőmérsékletet 2700 kelvin (meleg fehér) és 6500 kelvin (nappali fehér) között lehet állítani. Ezek az értékek megfelelnek a kinti természetes fénynek, és az ilyen fény lehetővé teszi a szervezet melatonin- és kortizolszintjének szelektív szabályozását, ami nyugtató, illetve élénkítő hatással jár. A fény erőssége és színe külön állítható, mindössze egy gombnyomással.

   

  Az új kórházi világításnak köszönhetően a klinika megnyugtató, barátságos hangulatot áraszt, és ennek köszönhetően a betegek is jobban érzik magukat.

  • Savio TCS760/770
   Savio TCS760/770
   A Philips szabadalmaztatott mikrolencsés optikai technológiáját tartalmazó Savio lámpatest a stílusos megjelenés és az optimális teljesítmény ideális kombinációját biztosítja által...

  Nyugodtabb
  betegek

  A csapat

  Manfred Rönfeldt, oberhauseni pszichiátria

  Projektvezető

  Petra Sachse

  Építész

  Petra Wörner

  Építész

  Martin Sonis, K sys Krankenhaus Systemtechnik

  Kivitelezés

  Ralf Nowack, Philips Lighting

  Világítástechnikai tanácsadás

  Kapcsolódó esetek