A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Egy egészségügyi központ fényes jövője

  Fanøi Egészségügyi Központ,

  Nordby, Fanø, Dánia

   

  Elmondjuk, hogyan segít megtartani a világítás a Fanøi Egészségügyi Központ magasan képzett csapatát.

  Philips világítástechnika a közlekedőhelyiségekben.

  Fanø folyamatosan  
  fejlődik,

  ezért minden területen a fenntarthatóság az elsődleges szempont.”

   


  – Lars H. Olsen polgármester, fanøi önkormányzat.

  A Fanøi Egészségügyi Központ külső része a Philips világítástechnikájával megvilágítva.
  A világítótextil-panelek közeli képe.

  A feladat

   

  A fanøi önkormányzat nagy reményekkel nézett az új egészségügyi központ megnyitása elébe. A 3100 négyzetméteres létesítmény ad otthont a sziget összes egészségügyi eszközének és egy oktatási intézménynek. Valami különlegesre volt azonban szükségük ahhoz, hogy egy ilyen magasan képzett szakembergárdát a szigeten tartsanak. Talán az új világítás segíthet?

  A Fanøi Egészségügyi Központ bejárata Philips világítástechnikájával megvilágítva.

  A megfelelő világítás

   

  A képzett egészségügyi dolgozók megszerzéséhez és megtartásához vonzó környezet és modern létesítmények szükségesek. Az önkormányzatnak azonban más céljai voltak a központtal. A Watt-tengeri elhelyezkedése miatt Fanø nagymértékben ki van téve a környezet és az időjárás viszontagságainak. Emiatt az önkormányzat folyamatosan tájékozódik az alternatív energiaforrásokról, és elhatározták, hogy energiatakarékos LED-es megoldásokat használnak.
   

  A központ teljes területére csúcstechnikás világítási rendszereket szereltek. A Luxspace mennyezeti lámpák kiegyensúlyozott, egységes világítást biztosítanak a létesítmény egész területén, így a környezet biztonságosabbá vált a gyengén látók számára is. Egyes területek színhőmérsékletének módosításához ColorChaser Touch vezérlőelemeket szereltek fel. Ennek segítségével a központban szükség esetén nyugodt légkör alakítható ki, így a várakozó betegek szorongása is csökkenthető.
   

  A tiszta fényű, kiváló minőségű LED-es világításnak köszönhetően az egészségügyi központ élvezetes munkakörnyezetté vált. Sőt, az új rendszer még energiatakarékos és a szén-dioxid-kibocsátást is csökkenti, ráadásul a hosszú élettartamú LED-es megoldások használatának köszönhetően már nem kell rendszeresen cserélni 1300 higanytartalmú lámpát. Amellett, hogy a képzett munkaerő megtartására irányuló terv bevált, a központ fenntarthatósági besorolása is kiválóra sikerült.

  A központ új LED-es világítási rendszere körülbelül 70%-kal csökkentette az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

  Kapcsolódó esetek