A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  A napi 24 órás

  ellátás megvalósítása

  Asklepios Klinika
  Barmbek, Németország

     

  Elmondjuk, hogyan segít az egészségügyi világítás abban, hogy a barmbeki Asklepios 24 órás egészségügyi ellátást biztosíthasson.
  A barmbeki Asklepios Klinika Philips világítástechnikával segítségével megvalósított homlokzatvilágítása.

  Asklepios Klinikaként

  jelentkeztünk

  a Zöld Kórház Programba. Ezért a kórházi folyosóinkon partnerünk, a Philips egyik olyan korszerű LED-es világítási megoldását használjuk, amely egyaránt energiatakarékos és tartós. Nagyon fontos számunkra, hogy minden folyosónk a nap 24 órájában meg legyen világítva.”

   

  – Stefan Tefke, a kórház műszaki-beszerzési-logisztikai-informatikai igazgatója

  A Philips Lighting termékeivel borulnak fénybe a németországi barmbeki Asklepios Klinika folyosói.

  A feladat


  Az Asklepios a modern gyógyászat egyik vezető szereplője. A Németországban 150 létesítménnyel rendelkező szervezet Európa legnagyobb magánkézben lévő kórház-üzemeltetője. Amikor a barmbeki létesítmény jelentkezett a kormány új, Zöld Kórház elnevezésű programjába, növelnie kellett a fenntarthatóságot a napi 24 órás ellátás megszakítása nélkül.
  A barmbeki Asklepios Klinika Philips világítástechnikával megvilágított folyosói.

  A megfelelő világítás

   

  Első lépésként a folyosók világítását biztosító 3600 fénycsövet MASTERLED fénycsövekre cseréltük le. A szerelvények határozott, kellemes fénye segíti a tájékozódást a folyosókon. Emellett a LED-es fénycsövek villogásmentesek, minimális áramfogyasztásúak, és háromszor tartósabbak a hagyományos fénycsöveknél. A folyosókra 944 LuxSpace és 577 LuxSpace Mini lámpát is felszereltünk.

   

  Az új szerelvények éveken át a karbantartás igénye nélkül biztosítanak majd energiatakarékos megoldást. A fejlesztés a fürdőszobákra és WC-kre is kiterjedt: ide 78 LuxSpace Compact Power mennyezeti lámpa került. A többi terület általános világítását 1000 MASTER LEDSpot GU 5.3 lámpával oldottuk meg. Az új szerelvények biztosítják a személyzet munkájához szükséges kiváló minőségű világítást, emellett nyugtató hangulatot árasztanak a betegek és a látogatók számára. Az összes követelménynek megfelelő kórházi világítás nap mint nap segíti a gyógyulási folyamatot.

   

  A LED-es megoldásokra való átállás óta a felújított területek energiafogyasztása évi 1 172 290 kWh-val csökkent (21%). A kórház összesített megtakarítása körülbelül 164 120 eurót tesz ki, emellett a szén-dioxid-kibocsátás is jelentősen csökkent. A LED-es lámpák 50 000 órányi üzemidejének köszönhetően a karbantartási költségek is csökkentek, és az izzókiégések is minimálisra ritkultak.

  • MASTER LEDtube EM/Mains
   MASTER LEDtube EM/Mains
   A Philips MASTER LEDtube a LED-es fényforrást hagyományos, fénycső formájú kivitelben biztosítja. Egyedi formaterve tökéletesen egységes megjelenést biztosít, így nem különböztethe...
  • MASTER LEDspot MV
   MASTER LEDspot MV
   Meleg, halogénlámpához hasonló kiemelő fényével a MASTER VALUE LEDspot MV tökéletes választás szpotvilágításra. A magas CRI index szavatolja a természetes színeket, ami lakásokban ...

  Kapcsolódó esetek