A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Felejthetetlen 
  vásárlási élmény

  Ted Baker,

  Glasgow, Egyesült Királyság

   

  Elmondjuk, hogyan teremtett Ted Baker olyan belterű üzletet, amely lenyűgözi a vásárlókat.

  Ruhák a Ted Baker üzletében.

  Minden
  áruházat,

  üzletet és irodát egyedi módon tervezünk meg, és figyelembe vesszük az épületet és annak elhelyezkedését. A tervezet mindig ügyel a megvilágításra, mivel annak jelentős hatása van az üzlet hangulatára.”

  – Mark Valerio üzlettervezési osztályvezető, Ted Baker

  A feladat

   

  A Glasgow-ban nyílt legújabb Ted Baker-üzlethez egyedi világítási megoldásra volt szükség. Az épület életre keltéséhez a tervezőcsapat olyan megvilágítást szeretett volna, amely a napszaknak megfelelően változik, és ezt ennek megfelelő zenével egészítik ki az üzletben.

  A megfelelő világítás

   

  A Ted Baker számára mindig is fontos volt az egyedi megvilágítás. A ruházati óriás minden üzletét egyedileg alakítja ki, és ennek során figyelembe veszi a belteret, az épületet és annak elhelyezkedését. A glasgow-i üzletéhez a Ted Baker olyan dinamikus világítási megoldást képzelt el, amelyet a zene tökéletesen ki tudna egészíteni, hogy az üzletnek élénk és izgalmas legyen a hangulata.

  – A legtöbb esetben már az első naptól kezdve a Philipsszel együttműködve dolgozunk – mondja Mark Valerio üzlettervezési osztályvezető. – Kidolgozzuk, hogy miket kell végrehajtani, ezt megnézzük esztétikai szempontból alapszintű világítási körülmények között, majd beszélünk a Philips szakembereivel a világítási szintekről, a különböző szerelvényekről, majd végül néhány lehetséges költségváltozatról. Azért is szeretnénk LED-es lámpákat használni, hogy csökkentsük az áramfogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást, valamint hogy elkerüljük a magas belterekkel járó hozzáférési problémákat.

  A Philips üzletmegvilágítási megoldásai tökéletesnek bizonyultak az üzletbe. Függesztett mennyezeti rendszert és nagy teljesítményre képes eW Cove QLX mennyezeti világítást használták az élénk megvilágítás elérésére. Ezenkívül sínre rögzített StyliD fényvetítőket használtak a kiállított áruk kiemelésére. Az üzlet elején a kétszeres belmagasság miatt – ahol boltív-megvilágítást nem lehetett használni – kétrétegű egyéni világítási rendszert alakítottak ki. Az áruház hangulata remek lett, aminek örülnek a vásárlók, és ami kiemeli az áruk minőségét.

  Az új világítási rendszer egyéni érintőképernyős vezérlőpultról működtethető. A személyzet három dinamikus beállítás közül választhat, amelyek folyamatosan módosítják a fényviszonyokat és a lejátszott zenét, a napszaknak megfelelően változtatva az üzlet hangulatát.

  Kapcsolódó esetek