Signify Hungary Kft.

A Philips tamási gyártóbázisán energiahatékony világítástechnikai eszközök előállítása történik. A gyár 2007-ben került a Philips tulajdonába, azonban az üzem története jóval korábbra nyúlik vissza.

1950-60 körül kisiparosok – például ácsok, asztalosok, cipészek stb. – létrehozták Regölyben a Kisipari Termelők Szövetkezetét (KTSZ), amely 1968-ban Tamásiba helyezte át székhelyét. A termelő szövetkezeti működésnek köszönhetően a cipőkészítés, az autójavítás, a lámpatest- és radiátorgyártás, de még a textilipar egyes területei is a KTSZ üzleti tevékenységének részét képezték.

1982-ben a tevékenységi kör sokrétűségét csökkentve TA-LUX Villamosipari Szövetkezet néven radiátorok, a lámpatestek és ballasztra gyártására összpontosítottak. 9 évvel később egy belga családi vállalkozás, a Massive felvásárolta a szövetkezet tulajdonrészének 50 százalékát, majd 1993-ban 100 százalékos tulajdonos lett. Ezzel egyidőben megszűnt a termelő szövetkezeti forma, a Massive pedig úgy döntött, hogy kizárólag lámpatestek gyártásával foglalkozik, ezért új gyárépületet, raktárat és irodát épített.

5 évvel később, 2002-ben a Partners in Lighting International (PLI) lett a vállalat új tulajdonosa; 2004-ben pedig elkezdődött a Modular termékcsalád gyártása.

2007-ben a Philips felvásárolta a PLI-t, majd a következő év januárjától a tamási gyár a vállalat Professzionális Lámpatestek üzletágának egyik fontos gyártóbázisa lett. Ugyanebben az évben a Modular termékcsalád kivételével a Massive termékek előállítása fokozatosan megszűnt Tamásiban, majd 2009-ben megkezdődött a Philips termékek gyártásának áthelyezése más országokból.

2010. Februártól a gyár Philips IPSC Tamási Kft. néven önálló jogi személyként működik Magyarországon. Ezt követően a cég elnevezése Philips lighting Hungary Kft-re, majd 2019. januárban Signify Hungary Kft-re változott.

tamasi

ÚJ SZÉCHENYI TERV

LED alapú világítástechnikai termékek gyártásának technológiai innovációja a PHILIPS tamási gyárában

Világítástechnika