Ön most a Philips világítástechnikai weboldalát nézi. Honosított verzió is rendelkezésére áll.
Javaslatok

  Nézze meg, hogy a LED-es világítás hogyan hozza el a napfényt az otthonába

  Tiszta, gyönyörű LED-fény

   A Philips LED-es világítás minőségét egyértelműen tanúsítja annak kiváló színvisszaadási értéke, vagyis a színek mindig élethűek és természetesek maradnak.

   

  A meleg, erős fény nemcsak kellemesebbé teszi az otthona belső terét és életre kelti a színeket, de az izzóink hosszú élettartamának és tartósságának köszönhetően ritkábban is kell őket cserélnie. Bár a hagyományos külső ismerősnek tűnhet, a belül rejtőző speciális LED-technológia teszi különlegessé az izzóinkat. Továbbá nemcsak a színek maradnak élethűek, az izzó fénykibocsátása is állandó marad az élettartama során – ami azt jelenti, hogy hosszú éveken át élvezheti a meleg ragyogást.

   

  Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a Színvisszaadási indexről, és arról, hogy az miért fontos, amikor megfelelő fényforrást választ az otthona számára. 

  led-cri-png

  Mi az a színvisszaadási index?

   

  A fényforrásnak a színek megjelenésére gyakorolt hatását a színvisszaadási index (CRI) fejezik ki egy 0–100-ig terjedő skálán. A természetes szabadtéri fény CRI értéke 100, és ezt használják standard összehasonlítási alapként minden más fényforrásnál.

  led-cri-2-png

   

  A Philips LED-es világítástechnikai termékek CRI értéke mindig magasabb mint 80, közel áll a napfény értékéhez, élethűen és természetesen tükrözve a színeket.

  Lumenek és teljesítmény

   

  A lumenek és a teljesítmény fontos megértendő fogalmak a fényforrások energiafelhasználásának figyelembe vételekor. Egyszerűen fogalmazva: a LED-es világítás sokkal kevesebb energiát (watt) használ azonos mennyiségű fénykibocsátás (lumen) az előállítására.

   

  Példa: egy LED-izzó csak 2,5 wattot használ 115 lumen fénykibocsátás létrehozásához, míg egy hagyományos izzó 15 wattot használ (azaz hatszor több energiát!) ugyanekkora mennyiségű lumen eléréséhez.

   

  Nézze meg a videót, hogy többet tudjon meg a wattokról és lumenekről, vagy olvassa el a Wiki útmutatónkat a fénymennyiségről és a wattról és lumenről.

  Wattok és lumenek

  Népszerű LED-lámpák

  Népszerű LED-es izzók és spotlámpák