További márkák

Ismerje meg az energiatakarékos LED-lámpákat

Energiatakarékos LED-ek

A Philips LED-ek hosszú élettartamának köszönhetően ritkábban kell cserélnie az izzókat. Az energiatakarékosságuk előnyeinek hatását a pénztárcáján is tapasztalni fogja.

 

A Philips LED-ek akár 80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzólámpák, miközben ugyanazt a megszokott szép, meleg fényt biztosítják. A Philips LED-izzó akár 15 000 óráig is kitart, ami 15 izzólámpával egyezik meg. Tehát, nemcsak kevesebbszer kell izzót cserélnie, kevesebb hulladék is keletkezik. Az otthona megérdemli a befektetést – fogadja el a Philips segítségét.

energy-saving-image-transparent

Energiatakarékos LED-lámpák

 

A LED-es világítás sok szempontból környezetbarát világítást jelent. Először is a LED-lámpák akár 90%-os energiamegtakarítást eredményeznek, összehasonlítva egy azonos fénykibocsátású hagyományos izzóval.

 

Amikor Philips LED-lámpát vagy izzót vásárol, azonnal elkezd pénzt megtakarítani. Minden izzó LED-izzóra való cseréjekor azonnal látni fogja a megtérülést az alacsonyabb villanyszámlán.

long-lifetime

Hosszú élettartam

 

A LED-es fényforrások tovább tartanak, így elkerülheti a gyakori izzócserével járó fáradalmakat. Ez jelentősen csökkenti a hulladékot, de hosszú távon pénzmegtakarítást is jelent.

 

A LED-es fényforrás élettartama akár 10-szer olyan hosszú is lehet, mint a hagyományos fényforrásoké. A hagyományos izzók élettartama körülbelül 2000 óra, míg a Philips LED-es világítás élettartama 20 000 óra. Ez 20 évnek felel meg!

Lumenek és teljesítmény

 

A lumenek és a teljesítmény fontos megértendő fogalmak a fényforrások energiafelhasználásának figyelembe vételekor. Egyszerűen fogalmazva: a LED-es világítás sokkal kevesebb energiát (watt) használ azonos mennyiségű fénykibocsátás (lumen) az előállítására.

 

Példa: egy LED-izzó csak 2,5 wattot használ 115 lumen fénykibocsátás létrehozásához, míg egy hagyományos izzó 15 wattot használ (azaz hatszor több energiát!) ugyanekkora mennyiségű lumen eléréséhez.

 

Nézze meg a videót, hogy többet tudjon meg a wattokról és lumenekről, vagy olvassa el a Wiki útmutatónkat a fénymennyiségről és a wattról és lumenről.

Wattok és lumenek

Népszerű LED-lámpák

Népszerű LED-es izzók és spotlámpák