További márkák

Pezsdítse fel az otthonát

kompakt fénycsövekkel!

A Philips kompakt fénycsövei (CFL) kellemes, lágy és otthonos légkörű fényt árasztanak. A kompakt fénycső nagy teljesítményű, energiatakarékos és hosszú élettartamú fényt biztosít. Ezek a leginkább elterjedt energiatakarékos lámpák. A kompakt fénycsövek a fénycsövek energiáját a hagyományos izzók kényelmével és népszerűségével ötvözik.

 

A Philips kompakt fénycsövei illenek a hagyományos izzók számára készített legtöbb foglalatba, és kb. 75%-kal kevesebb energiát használnak. A kompakt fénycsövek legalább 6-szor, de akár a 15-ször hosszabb élettartamúak (6000–15 000 óra). Ezek a legköltséghatékonyabbak és legmegfelelőbbek azokon a helyszíneken, ahol a világítás hosszabb ideig be van kapcsolva.

 

Az asztali és süllyesztett lámpáktól a dekoratív világításokig a kompakt fénycsövek az ön által megszokott formákban és méretekben állnak rendelkezésre lágy fehér, természetes vagy nappali fényárnyalatban.

 

Összes kompakt fénycső megjelenítése

Történet


A kompakt fénycsöveket az 1980-as évek közepén vezették be. A teljesítményük (a hagyományos izzóknál kb. 75%-kal kevesebb energiát használnak), áruk és élettartamuk (tízszer annyi ideig üzemelnek) sokat javult 1990 óta. A Philips kompakt fénycső jó választás otthoni használatra. A kompakt fénycső Energy Star-tanúsítvánnyal is rendelkezik.

 

Hogyan működnek a kompakt fénycsöveink?

 

A fénycsőből származó fényt először egy nemesgázon áthaladó elektromos áram gerjeszti, amely az emberi szem számára láthatatlan ibolyántúli fényt termel. Az ibolyántúli fény aztán kölcsönhatásba lép a fénycső belső felületén található speciális foszforvegyületekkel, amelyek ekképpen a láthatatlan fényt hasznos fehér fénnyé alakítják. A fénycsöveknek speciális áramforrásra, ún. előtétre van szükségük, amely szabályozza a lámpát működtető áramot, és biztosítja a kompatibilis indítási feszültséget. Az elektronikus előtétek a mágneses előtétekhez hasonló szerepet töltenek be, de a teljesítményük jobb a túlhaladott mágneses termékeknél, mivel nagyon magas frekvencián működnek, amely kiiktatja a villogást és a zajt, miközben megnöveli a hatékonyságot. Az elektronikus előtétek ugyanakkor úgy vannak megalkotva, hogy biztosítsák a fénycső kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb működését, fénytompítását, illetve a hálózatba kötést a világítás fejlettebb irányítása céljából.

 

Miért érdemes kompakt fénycsövet választani? Elmagyarázzuk!


Energiatakarékos lámpáink révén élvezheti a csillogó, élénkítő fényt, miközben energiát és pénzt takarít meg. Tökéletesen alkalmasak a dolgozószobák, otthoni irodák és egyéb, több fényt igénylő helyiségek megvilágítására, miközben akár 20-szor annyit ideig üzemelnek, mint a hagyományos izzók, és akár 80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.

Többféle formában és méretben kaphatók, így biztos lehet benne, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt:

• A nagyon népszerű rúd alakú lámpa tökéletes a funkcionális megvilágításhoz; általában normál világítótestekben és ernyős lámpákban használják, ahol a lámpa kevésbé látható

• A kompakt spirál alakú lámpa tökéletesen illik a kisebb világítótestekbe, és az első opció, ha a helyiséget valóban nagyobb fényerővel akarja megvilágítani.

• A normál („A alakú”) lámpa a legismertebb, amelyet leginkább az otthonos légkör megteremtésére használnak, legtöbbször asztali lámpákban és mennyezeti csillárokban.


• A dekoratív (gömb és gyertya) formákat a díszítő jellegű lámpatestekhez használják, ahol a lámpa jobban látható


• 
A fénycsöveket munkavilágításként vagy nagyobb terek, pl. folyosók vagy garázsok világításához használják

 

Népszerű termékek

Pillantson rá a népszerű termékeinkre, és válassza ki a megfelelő lámpát


Gyakori kérdések

 

Többet szeretne tudni a kompakt fénycsövekről? Találja meg a választ az öt leggyakoribb kérdés segítségével.

 

1. Melyek a kompakt fénycsövek előnyei?

A kompakt fénycső (CFL) tovább tart, és kevesebb áramot használ, mint a hagyományos izzók. Nagyszerű választás, amennyiben könnyen szeretne energiát megtakarítani és lecsökkenteni a villanyszámláját.
 
2. Meddig tartanak?


A kompakt fénycsövek élettartama 6000 órától akár 15 000 munkaóráig terjed, így ritkán kell őket cserélni. Az összehasonlítás kedvéért: a hagyományos izzók várható élettartama általában 1000 óra.

 

A tulajdonképpeni élettartamot befolyásolja a ki-bekapcsolási ciklusok gyakorisága, illetve a környezet, ahol az izzó működik (a túlságosan hideg vagy forró környezet rövidítheti az izzó élettartamát).

 

3. Hol érdemes rúd alakú fénycsövet használni?

A nagyon népszerű rúd alakú lámpa tökéletes a funkcionális megvilágításhoz, amelyet adott feladatok vagy nagyobb terek, például folyosók és garázsok megvilágításához használnak, ahol a lámpa kevésbé látható.
 
4. Hol használjak spirál alakú lámpát?


A kompakt spirál alakú lámpa tökéletesen illik a kisebb világítótestekbe, és az első választás, ha a helyiséget valóban nagyobb fényerővel akarja megvilágítani.

 

5. Hol használjak normál vagy dekoratív alakú lámpát?

A normál („A alakú”) lámpa a legismertebb, amelyet leginkább az otthonos légkör megteremtésére használnak, legtöbbször asztali lámpákban vagy mennyezeti csillárokban. Ez többféle dekoratív formában is kapható a díszítő jellegű lámpatestekhez, ahol a lámpa jobban látható.
 
6. Mit kell tennem, ha nem működik többé egy kompakt fénycső?

A kompakt fénycsöveket 
speciális hulladékként kell kezelni. Az újrafelhasználás céljából a helyi hulladékgyűjtőbe kell szállítani őket.


Tudnivalók

 

Miért érdemes kompakt fénycsövet választani? Elmagyarázzuk!

 

Az energiatakarékos lámpák nagyon gazdaságosak.

Akár 85%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományosak, és akár 15 évig is üzemelnek, így ritkán kell őket cserélni.

A nagy fényerejű funkcionális megvilágítás tökéletes választékát kínálják a munkaterületek, konyhák és nappalik számára. Sőt, ennél többről is van szó!

A Philips energiatakarékos kompakt fénycsövei változatos alakúak és formatervezésűek.

Továbbá különböző színhőmérsékletben kaphatók: a hideg, fényes nappali tónusúaktól – amelyek friss és serkentő hatásúak – a meleg fehér, kellemes és pihentető tónusúakig.

Röviden:

Ha könnyen szeretne energiát megtakarítani és lecsökkenteni a villanyszámláját, a kompakt fénycső nagyon jó választás… pedig azt is tudja, hogy még ennél is többet kínálnak azért, hogy létrehozzák az ön hangulatának megfelelő hatást és légkört.

 

A kompakt fénycsövek portfóliója