A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Fertőtlenítés
  a fény erejével

  A levegő, felületek, tárgyak és víz hatékony fertőtlenítése

  A belélegzett levegő és az elfogyasztott víz minősége, valamint a felületek tisztasága jelentős hatással van egészségünkre és jó közérzetünkre. Mindannyian ki vagyunk téve a vírusok és baktériumok általi fertőzésnek, illetve ezek terjedésének. Különösen igaz ez a nyilvános helyeken, mint az irodákban, gyárakban, boltokban, szórakozóhelyeken, éttermekben, iskolákban, múzeumokban és a tömegközlekedési járműveken.


  Az UV-C sugárzás közismert fertőtlenítő módszer a levegő, felületek, tárgyak és víz esetén, ezért segít csökkenteni a fertőzés kockázatát, és széles körben használják több mint 40 éve
  1. Minden eddig tesztelt baktérium és vírus (az évek folyamán több száz, beleértve számos koronavírust is) reagál az UV-C fertőtlenítésre2. A laboratóriumi tesztelés során UV-C fényforrásaink semlegesítették az egy adott felületen található SARS-CoV-2 vírusok 99%-át 6 másodpercnyi sugárzással3. Ez jól igazolja, hogy az UV-C értékes része lehet a védelmi stratégiájának.

  Az elmúlt évtizedekben nagy alkalmazási szakértelmet szereztünk. Ezáltal számos alkalmazásban használható UV-C lámpák és lámpatestek széles választékát kínáljuk. Ezek között megtalálhatók az átáramló levegőt fertőtlenítő mennyezeti levegőrendszerek, a nyitott UV-C rendszerek, a szobákat és helyiségeket éjszakánként (vagy használaton kívül) fertőtlenítő kocsik, valamint a tárgyakat fertőtlenítő UV-C kamrák.

  A Philips UV-C fertőtlenítő eszközöket bemutató videó

  Alkalmazási területek


  Az UV-C lámparendszerekkel ellátott Philips UV-C lámpatestek semlegesítik a mikroorganizmusokat, ezáltal számos alkalmazásban csökkentik a vírusok és baktériumok általi fertőzés, továbbá azok terjedésének kockázatát:
  a kiskereskedelmi üzleteknek ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Üzletek

  Bevásárlókocsik, polcok és pultok fertőtlenítése
  a fodrászatok és kozmetikai szalonok számára ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Fodrászatok és kozmetikai szalonok

  Fertőtleníti az ügyfélvárók, padlók, tükrök, székek, pultok felületét, valamint az egyéb érzékeny területeket
  az iskoláknak ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Iskolák

  Iskolai termekben található falak, padlók, padok és egyéb felületek fertőtlenítése
  az irodáknak ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Irodák

  Irodák, tárgyalók és folyosók fertőtlenítése
  a bankoknak ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Bankok

  Pultok, ATM-ek és asztallapok fertőtlenítése
  a vendéglátóiparnak ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Vendéglátóipar

  Vendégszobák, recepciók és wellness helyiségek fertőtlenítése
  az élelmiszerüzleteknek ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Élelmiszerüzletek

  Előkészítő felületek és berendezések fertőtlenítése 
  a mosdókhoz ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Mosdók

  Sminkasztalok, mosdókagylók és tükrök fertőtlenítése
  a szállítóiparnak ajánlott Philips UV-C lámpatestek képe

  Szállítóipar

  Különböző járművek és ügyfélvárók belső és külső felületeinek fertőtlenítése

  A Philips UV-C fertőtlenítő lámpatestek áttekintése

  Philips UV-C fertőtlenítő szabadonsugárzó képe

  UV-C fénnyel fertőtlenítő szabadonsugárzó


  A TMS030 UV-C szabadonsugárzó számos alkalmazáshoz megfelel. A sugárzott felületek fertőtlenítésre tervezték.
  Falra szerelt, Philips UV-C mennyezeti levegőfertőtlenítő készülék képe

  Falra szerelt, Philips UV-C mennyezetei levegőfertőtlenítő készülék


  A falra szerelt, Philips UV-C mennyezeti levegőfertőtlenítőt úgy alakították ki, hogy falra rögzítve fertőtlenítse a levegőt számos különböző alkalmazásban.
  Mennyezetre szerelt, mennyezeti Philips UV-C levegőfertőtlenítő készülék képe

  Mennyezetre szerelt, Philips UV-C mennyezetei levegőfertőtlenítő készülék


  A mennyezetre szerelt, Philips mennyezeti UV-C levegőfertőtlenítőt úgy alakították ki, hogy álmennyezetekre rögzítve fertőtlenítse a levegőt számos különböző alkalmazásban.
  Philips BioShift UV-C fertőtlenítő kamra képe

  BioShift UV-C fertőtlenítő kamra


  A Philips BioShift UV-C fertőtlenítő kamra a mindennapi tárgyak, kéziszerszámok, szkennerek, headsetek és csomagok fertőtlenítésére szolgál.
  Hamarosan

  Első a biztonság

  Philips Dynalite UV-C vezérlőrendszer felületek fertőtlenítésére
  A felületek fertőtlenítésére szolgáló Philips Dynalite UV-C vezérlőrendszer az UV-C megoldások biztonságos üzemeltetésére szolgál. A vezérlőrendszer számos mechanikus és hálózati védőeleme megakadályozza az ártalmas UV-sugaraknak való kitettséget, ugyanakkor biztosítja a megfelelő UV-C mennyiséget.

  Az UV-C fertőtlenítő lámpák áttekintése 

  Philips UV-C fertőtlenítő lámpa képe
  Philips UV-C fertőtlenítő lámpa képe
  Philips UV-C fertőtlenítő lámpa képe
  Philips UV-C fertőtlenítő lámpa képe
  Philips UV-C fertőtlenítő lámpa képe
  Philips UV-C fertőtlenítő lámpa képe
  UV-C lámpák – Levegő fertőtlenítésének képe

  Levegőfertőtlenítés

  UV-C lámpák – Felület fertőtlenítésének képe

  Felületfertőtlenítés

  UV-C lámpák – Tárgy fertőtlenítésének képe

  Tárgyfertőtlenítés

  UV-C lámpák – Víz fertőtlenítésének képe

  Víztisztítás

  Tudjon meg többet az UV-C lámpákról

  kép – Philips UV-C lámpatestek biztonsága

  Helyes használat


  Az UV-C lámpák minimális kockázatot jelentenek, ha megfelelően használják őket. A UV-C fénynek való közvetlen kitettség veszélyes. A lámpákat mindig megfelelő védőelemekkel és biztonsági eszközökkel (pl. jelenlét-érzékelőkkel vagy időzítőkkel) kell felszerelni, hogy elkerüljék a fény miatt bekövetkező károkat, valamint a súlyos szem- és bőrsérüléseket. Az általunk ilyen, biztonsági eszközök nélkül biztosított UV-C fertőtlenítő lámpatesteket kizárólag a rögzítési útmutatókban és kézikönyvekben megjelölt biztonsági eszközökkel ellátott (azokra nem korlátozva) fertőtlenítőrendszerekben szabad felhasználni.

  A Philips UV-C fertőtlenítő lámpatesteket kizárólag a Signify és annak hivatalos partnerei értékesíthetik, továbbá szakképzett szerelőknek kell beszerelniük őket szigorú biztonsági és jogi követelményeink alapján.

  Egyik UV-C lámpánk sem rendelkezik orvosi eszköz minősítéssel vagy jóváhagyással a világ egyik részén sem, ezért nem szabad így használni őket. Soha nem szabad őket olyan alkalmazásokhoz vagy tevékenységekhez használni, amelyek halált, személyi sérülést és/vagy környezeti kárt okozhatnak.

  1. EPA jelentés, „A levegőben terjedő vegyi és biológiai kibocsátások ellen nagyobb védelmet biztosító berendezések építése”, 56. oldal ​
  2. A baktériumok, véglények, vírusok és algák hatékonyabb semlegesítéséhez szükséges besugárzottság (UV-mennyiség) – Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns és James R. Bolton által felülvizsgált, javított és bővített kiadás. Korábbi kiegészítések Gabriel Chevrefils (2006) és Eric Caron (2006) szerzőktől; A szakértői vizsgálatot Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) és Karl G. Linden végezte
  3. A Boston University egyetemen az új fertőző betegségeket vizsgáló nemzeti laboratórium (National Emerging Infectious Diseases Laboratories, NEIDL) által biztosított, dr. Anthony Griffiths (a Boston University orvosi karának mikrobiológiai docense) és csapata által a NEIDL telephelyén végzett laboratóriumi kísérlet során gyűjtött adatok (az ilyen adatok a Boston University jövőbeni tudományos publikációjában fognak megjelenni) azt mutatják, hogy amikor a Signify UV-C fényforrásaival besugározták egy SARS-CoV-2 vírussal (a COVID-19 fertőzést okozó vírus) beszennyezett anyag felületét 5 mJ/cm2 UV-mennyiséggel (6 másodpercig), a felületen található SARS-CoV-2 vírus mennyisége 99%-kal csökkent. A tanulmány azt állapította meg, hogy 22 mJ/cm2 UV-C mennyiség a felületen lévő SARS-CoV-2 vírus 99,9999%-os csökkenését okozza (25 másodpercig tartó sugárzás esetén). A kísérleti eredményeket kérésre biztosítjuk.