A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Széchenyi 2020

  Projekt adatai:


  Projekt címe: 
  Fényminőség fejlesztés az egészség és életminőség szolgálatában
  Projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00095
  Kedvezményezett: Signify Hungary Kft.
  Helyszín: 7090 Tamási, Szabadság u. 107.
  Összköltség: 1.531.557.246 Ft
  Támogatás összege: 954.145.119 Ft
  Támogatás mértéke: 62,29 %
  A projekt kezdete: 2017. október 20. 
  A projekt várható befejezése: 2021.11.30.


  Irányító hatóság: Pénzügyminisztérium 

  https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium


  Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium
  https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium 


  A konzorciumi partner bemutatása:

  A Pannon Egyetem Fény- és Színtan kutatólaboratóriuma az optikai sugárzás, a fény- és a színinger mérésével, a képi információ látásfiziológiailag és látáspszichológiailag helyes feldolgozásával foglalkozik, beleértve a számítógépes perifériák szín menedzsmentjének kérdéskörét is.
   

  Félvezető fényforrások fotometriai, színtani vizsgálata:

  Világítódiódák és a belőlük épült fényforrások és világítótestek laboratóriumi (fényerősség, fényáram, fény-eloszlás, szín és színvisszaadás, élettartam és villamos/termikus tulajdonságok) vizsgálata területén a Laboratórium felkészült. Ilyen jellegű vizsgálatokat több nemzetközi és hazai program keretében végzett, illetve végez. Ezek közül is kiemelkedik a nemzetközi együttműködés keretében készített LED-es autófényszóró fejlesztése, és a hazai díjnyertes közvilágítási lámpatest fejlesztéséhez való hozzájárulás, valamint új színhűség meghatározási módszer kidolgozása.
   

  Látás-pszichofizikai vizsgálatok:

  A laboratóriumi vizsgálatok alapján energiahatékony belső-, és kültéri világítási rendszerek kerültek kifejlesztésre, nemzetközi projektek keretében dolgoztak ki lakásvilágítás számára optimalizált LED-es fény-forrást.
   

  Alapkutatási tevékenységei:

  A laboratórium tevékenységei között az alapkutatási tevékenységek is nagy hangsúllyal szerepelnek. Kutatjuk a világosság-észlelet jobb leírási módját, az alkonyi látásra vonatkozó pszichofizikai vizsgálataink alapján került kidolgozásra egy új nemzetközi szabvány, mely hozzájárulhat a közvilágítási rendszerek energiahatékonyabb formájának kidolgozásához. Új színharmónia rendszert dolgoztak ki, és aktívan részt vesznek a színingerek leírására vonatkozó szabványos színinger megfeleltető függvények új, a mai kor igényeinek megfelelő változatának kifejlesztésében is.
   

  A projekt célja: az egészséges életmódot támogató, költséghatékony, moduláris, széles alkalmazási területet felölelő, intelligens világítási megoldások kifejlesztése. A fejlesztés során a jelenlegi technológiai színvonalat jelentősen meghaladó, egészséges életmódot támogató, dinamikusan változó, energiahatékony, árfekvését tekintve széles körök számára elérhető emberközpontú világítási rendszer kerül kifejlesztésre.
   

  Szakmai háttér: A fénynek jelentős hatása van az emberi hormonháztartásra és idegrendszerre: meghatározza a napi életritmust, a munkavégzés hatékonyságát és a közérzetet. Tudományos tény, hogy sötétedéskor a szervezet melatonin hormont termel, melynek következményeként csökken a koncentrálóképesség, nő a reakcióidő, a szervezet felkészül az alvásra. A munkahelyeken és az otthonokban sokszor szükséges a természetes fényt mesterséges világítással pótolni. A nem megfelelő hullámhosszúságú fény depressziót, alvászavart okoz (Magyarországon a lakosság 12%-át, a skandináv országokban 25%-ukat érinti). Az emberközpontú világítást a projektet megvalósító Philips Lighting Hungary Kft. és a Pannon Egyetem kutató az emberi szükségletekhez alkalmazkodó, stresszmentes környezetet biztosító, többféle beltéri akalmazáshoz egyszerűen adaptálható, árfekvése szerint széles kör számára elérhető világítésként definiálható. A Philips Lighting Hungary Kft. jelentős innovatív lépéseket tesz a legfrissebb tudományos kutatási eredmények termékekbe való integrálása érdekében. A tudományos eredmények gyakorlatba történő átültetését a Pannon Egyetem saját, új tudományos eredményei és a legújabb nemzetközi tudományos eredmények együtt segítik.
   

  A Philips holding az egész világra kiterjedő gyártó, értékesítő és logisztikai kapacitással rendelkezik. Több évtizedes tapasztalatot birtokol az új termékek bevezetése területén mind a marketing, mind az értékesítő tevékenység vonatkozásában. Ezen kulcs faktorok biztosítják azt, hogy a K+F tevékenység költségei fajlagosan (egy termékre vetítve) alacsony szinten optimalizálhatóak. A gyártásba kerülő új termékekből tízezres nagyságrend kerül értékesítésre éves szinten, így a megtérülési idő 3 év alatt tartható.

  Signify Hungary Kft.
   

  7090 Tamási, Szabadság utca 107.
  Tel.: +36-74/571-000
  Honlap: lighting.philips.hu/tamogatas/tamasi-szekhely