A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  A városi világítás jövőjének
  legújabb fejezete

  City.People.Light-kutatás

  Ihletet keres a világításhoz? A City.People.Light tanulmánykötet bepillantást enged a városi világítás legújabb és jövőbeli fejlesztéseibe. Az építészek, tervezők és vezető kreatívok bejegyzései alapján készült kötet bemutatja, milyen lesznek a Föld városai a jövőben.

   

  A kutatási program legfrissebb eredményei egy olyan tanulmánykötetben látnak napvilágot, amelyben egyszerre szerepelnek a szakemberekkel készített interjúk, a főbb trendek és az Élhető városok kialakítása című munkaértekezletek eredményeként kialakított, ösztönző hatású világítási elképzelések.

   

  Ha végigpörgeti ezt a naprakész összeállítást, képet kaphat az európai városok lehetséges jövőjéről, szociokulturális és világítástechnikai szempontból egyaránt.

   

  A 2014-es City.People.Light tanulmánykötet szakkönyvesboltokban, illetve az Amazon.com webhelyről szerezhető be, valamint pörgetős könyvként is elérhető. Lásd még a Letöltések szakaszt kicsit lejjebb.

  Vázlat a city.people.light tanulmánykötetből

  Interjúk szakértőkkel

   

  Érdekli egy komolyabb szakmai áttekintés? A könyvben elismert szellemi újítókkal, az ágazatban dolgozó szakemberekkel, valamint gyakorló várostervezőkkel, építészekkel és tervezőkkel folytatott beszélgetések olvashatók.

  Interjú egy szakértővel

  Urban Futures mátrix

   

  Bemutatkozik az Urban Futures mátrix, a teljes city.people.light program hivatkozási eszköze. Ismerje meg alaposabban ezt a praktikus elemzőeszközt, és azt, hogy hogyan alkalmazhatja saját világítási stratégiájának meghatározásához.

  Egy szakértő az Urban Futures mátrix működését magyarázza

  Munkaértekezletek  

   

  Ismerje meg a világítással kapcsolatban az Élhető városok kialakítása című munkaértekezleteken kidolgozott elképzeléseket. Az eseményt eddig hat különböző európai városban rendezték meg, résztvevői pedig a legnevesebb európai várostervezők és tájépítészek voltak.

  Egy nő vázlatot készít egy munkaértekezleten

  Marco Bevolo

   

  Marco szakterülete a stratégiai tervezés, a humán kutatás és a városok jövője. Ő a Marco Bevolo Consulting alapítója, korábban pedig a Philips hollandiai formatervező részlegének igazgatójaként dolgozott.

   

  A Wharton Üzleti Főiskolán, a szingapúri Temasek főiskolán, az Istituto Europeo di Design főiskolán, az arnhemi Fashion Institute-ban, valamint a Tilburgi Egyetemen (Hollandia) tanult.

   

  Elismerései között többek között két, a legjobb konferencia-előadásért kapott ESOMAR-díj és az Emerald Literati Award for Excellence díja is szerepel. Az Association of Professional Futurists szervezet tagja.

  A könyv szerzői
  Tapio

  Tapio Rosenius

   

  Tapio a Lighting Design Collective alapítója. Szakterülete az építménymegvilágítás és a fényjátékok; egyedi portfóliójában a legmodernebb szolgáltatások – digitális tartalmak készítése, világítási szoftverek fejlesztése, illetve tervezési stratégiák – szerepelnek. A vállalat székhelye Madrid, London és Helsinki, de egy közreműködői hálózat révén a világ minden részén tevékenykedik.

  Az eredetileg Finnországban született Tapio formatervező és művész, akinek munkái 25 országban láthatóak; ezeket számtalan díjjal ismerték el a világítástervezés és a művészet területén is.


  Tapio mesterfokozatot (MSc) szerzett a londoni UCL Bartlett Egyetemen, valamint a finn OKJ szerinti (medianomi) végzettséget a világítástervezés területén a finnországi TTVO főiskolán. Rendszeresen ad elő különböző építészeti és iparművészeti főiskolákon és egyetemeken, illetve szakeseményeken.

  Elérhetőség

   

  Ha üzleti szempontból érdeklődik professzionális világítástechnikai rendszereinkről, ezen az űrlapon írhat nekünk.

   

  Ha hosszabb kifejtést igénylő kérdései vannak, használja az erre szolgáló űrlapot.