A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Láthatóbban,

  olcsóbban

  Palencia,

  Spanyolország

   

  Elmeséljük, hogyan vált egy város élhetőbbé, és hogyan csökkentette a karbantartási költségeket, az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

  Palencia útjai esti kivilágításban.

  Az Intelligentcity olyan újszerű

  világítási megoldás, amely képes a közvilágítás optimalizálására számos lényeges szempontból, ilyen az élhetőség, a biztonság, az energiatakarékosság és az alacsonyabb karbantartási költségek.”
  Egy férfi és egy gyerek kártyázik Palencia utcáján Philips világításnál.
  Emberek sétálnak este Palencia utcáin, Philips világításnál.

  A feladat

   

  Palencia elavult utcai világítási hálózata költséges volt, rossz hatásfokkal működött, és gyenge színmegjelenítés mellett sok szén-dioxid-kibocsátást eredményezett. Bár a hálózat alaposan megcsapolta a városi költségvetést, a városi tanácsnak nem volt pénze a 11 000 utcalámpa felújítására.

  A Philips fénybe borította Palencia városát.

  A megfelelő megvilágítás 

   

  Megfizethető megoldást keresve Palencia városi tanácsa a Clece energiaszolgáltató vállalatra (ESCO) bízta a világítás megújítását. Az ESCO vállalta a korszerűsítéshez szükséges induló tőkebefektetést, Palencia pedig képes lesz visszafizetni a beruházási költségeket az új világításból származó megtakarításokból.

   

  A felújítás első szakaszában 3139 lámpatestet szereltek fel. Az energiatakarékosságot szem előtt tartva Luma LED-es lámpákat szereltek fel a város főútjain és sugárútjain, Selenium LED-es lámpákat a lakóövezetekben, míg Villa LED-es lámpákat a régi városnegyedben. A lámpatestek Starsense rádiófrekvenciás vezérlőcsomópontokon keresztül csatlakoznak a CityTouch vezérlőszoftverhez, lehetővé téve ezzel a világítás körzetenkénti távvezérlését.

   

  A változás rendkívül jelentős. A kisebb energiafogyasztás rendkívüli gazdasági és környezetvédelmi előnyöket jelent a városi tanácsnak, amely a CityTouch segítségével egyszerűen tudja szabályozni a fényerőt a különböző körzetekben. Az új lámpatestek kiváló minőségű fényt biztosítanak elsőrangú színmegjelenítéssel, növelve a kényelem- és biztonságérzetet. Ennek eredményeként Palencia jelentős mértékben élhetőbbé vált a turisták és a helybeliek számára egyaránt.

  CityTouch

  CityTouch

  Keltse életre városát. Rugalmas, dinamikus és egyszerű vezérlésű városvilágítás.

  A termék megtekintése

  Kellemes városi

  környezet

  A csapat

  Palencia önkormányzata

  Megrendelő

  Raquel López

  Projektvezető – Philips

  Gabriel Rubí

  Projektvezető – Palencia városi tanácsa

  Jaime Pontigo

  Projektvezető – Clece

  Kapcsolódó esetek