A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Hatalmas tér is lehet

  fenntartható

  A Lidl elosztóközpontja,
  Heerenveen, Hollandia


  Elmondjuk, hogyan teszi a LED-es raktárvilágítás a Lidl elosztóközpontját a fenntarthatóság ragyogó példájává.

   

  Emberek tekintenek meg egy bemutatót a Lidl elosztóközpontjának Philips világítástechnikával megvilágított raktárában.

  Ez az elosztóközpont
  híven tükrözi mindazt,

  amit a Lidl képvisel: fenntarthatóság, hatékonyság, a legmagasabb szintű logisztika és csúcsminőségű berendezés. Sikerült felépítenünk a legfenntarthatóbb elosztóközpontot Hollandiában.”

   

  – Séverine van Tuyll van Serooskerken kommunikációs munkatárs, Lidl Nederland

  Embereket ejt ámulatba a fenntartható világítás a Lidl elosztóközpontjának raktárában.

  A feladat

   

  A Lidl az egyik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedő Európában. Heereveenben a vállalat új, 46 000 négyzetméteres elosztóközpontot nyitott. A Philips kapta a feladatot egy olyan környezetbarát világítási rendszer kialakítására, amely elősegítheti, hogy a Lidl új mércét állítson fel a fenntarthatóság terén.

  A megfelelő világítás


  A Lidl elosztóközpontja a fenntartható építmények élvonalába tartozik. A gázmentes épület olyan hőenergia-tároló rendszert használ, amely közvetlenül a talajból nyeri a hőt. A termékek hűtéséhez és fagyasztásához is környezetbarát hűtőközeget alkalmaz. Emellett a háromrétegű üvegezés és szigetelés a lehető legkisebbre csökkenti a hőveszteséget, így rendkívül energiatakarékossá teszi az épületet.

   

  A rendszer teljessé tételéhez élvonalbeli, fenntartható világításra volt szükség. Az elosztóközpont Philips Maxos LED Industry rendszerrel lett felszerelve, amely világos és barátságos környezetet teremt. Kiegészítésként az épületbe olyan vezérlőrendszereket telepítettek, amelyek jelenlét-érzékelőkkel kikapcsolják a lámpákat, amikor üresek a termek. A természetes fényen alapuló fényerő-szabályozó rendszer is szerepet kapott, amely az épületbe jutó napfény mennyiségének megfelelően szabályozza a lámpák fényerejét.


  Az energiatakarékos lámpákkal és az intelligens vezérlőrendszerekkel évente 45%-os energiamegtakarítás érhető el a hagyományos fénycsövekhez képest. Az új világítás segítségével a legfenntarthatóbb elosztóközpontot sikerült felépíteni Hollandiában.


  Az energiatakarékos világításnak is köszönhetően a Lidl elosztóközpontja 4 csillagos BREEAM-NL fenntarthatósági tanúsítványt nyert el. Ez az első ilyen típusú épület, amely ilyen lenyűgöző besorolást kapott.

  • Maxos LED, ipari
   Maxos LED, ipari
   Ipari és kiskereskedelmi ügyfeleink olyan általános világítási megoldásokat keresnek, amelyek megtérülnek, ugyanakkor megfelelnek a bevásárlóközponti és ipari alkalmazások minden v...

  A kényelem megteremtése
  fénnyel

  A csapat

  Lidl Nederland

  Megrendelő