A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Nincs többé

  sötét sarok

  Eiteren mélygarázs,

  Hollandia

   

  Elmondjuk, hogyan teszi biztonságosabbá a vízálló világítás az Eiteren mélygarázst.

   Mosolygó nő a Philips világítástechnikával megvilágított Eiteren mélygarázsban tárolt autók előtt.

  A LED-es
  világítástechnika

  energiatakarékossága felülmúlja a hagyományosét. Különösen hasznos, hogy a rendszer érzékeli, ha senki sem tartózkodik a területen, és csökkenti a fényerőt. A rugalmas fényerő-szabályozási rendszerrel mintegy 50–60%-kal csökkennek az energia- és karbantartási költségeink, és a rendszer emellett növeli a biztonságérzetet is.”

   

  – Inge Reindersma, ijsselsteini önkormányzat

   Lépcsőző férfi a Philips világítástechnikával megvilágított Eiteren mélygarázsban.

  A feladat

   

  IJsselstein önkormányzata egyaránt szereti a látogatókat és a helyi lakosokat. A városközpont-fejlesztési terv részeként az önkormányzat a helyi létesítmények korszerűsítése mellett döntött. A projekt egyik fontos eleme egy előnyös világítási rendszer kialakítása volt a mélygarázshoz. De vajon lehet a kellemes, biztonságos világítás költségtakarékos is egyben?  

   

  Mélygarázs és recepciója Philips világítástechnikával megvilágítva.

  A megfelelő megvilágítás 

   

  A föld alatti, 208 parkolóhelyes Eiteren mélygarázsban rengeteg fényre volt szükség. Az IJsselstein-i önkormányzat már azt is tudta, mi a megoldás. Az eredeti terv az volt, hogy folyamatos fénycsősort építenek ki. Ez lehetetlennek bizonyult, mert a világítás túl erős volt, a fényerő-szabályozó rendszer nem működött megfelelően, az üzemeltetési és használati költségek pedig az egekbe szöktek.

   

  A projekt továbblépése a LED-es technikának köszönhető. Azáltal, hogy a fő mennyezeti világítást a Pacific LED2 rendszer biztosítja, az előző problémák nélkül hozhattunk létre folyamatos fénysort, így az eredeti elrendezésen nem kellett változtatni. A vízálló lámpatestek kellemes hangulatot és kiváló látási viszonyokat biztosítanak a garázs összes sarkában. A lámpák emellett kiváló fényerő-szabályozási lehetőséget tesznek lehetővé, és könnyen beszerelhetők.

   

  Az előcsarnok világítását a vandalizmusnak ellenálló, erős fényű LED Gondola rendszer biztosítja, amely barátságos hangulatot kölcsönöz a helynek. Az új világítási rendszerrel a garázs hangulata biztonságosabbá és kellemesebbé vált, és egyetlen sarokban sincsenek sötét foltok.

   

  A LED-es lámpák sokkal energiatakarékosabbak a hagyományosaknál, és sokkal kisebb áramfogyasztás mellett képesek hasonló fényerőt előállítani. További megtakarítások érhetők el azzal, hogy a vezérlőrendszer automatikusan leszabályozza a fényerőt, amikor senki sem tartózkodik a garázsban.  

  Kapcsolódó esetek