A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Nyugodtabb 
  szülés

  Nordsjællands Kórház,

  Hillerød, Dánia

   

  Elmondjuk, hogyan könnyíti meg a dániai Nordsjællands Kórház az anyák számára a szülést világítással.

  Nővér és baba a Nordsjællands Kórház szülőszobájában.

  Tényleg nagyon
  jól ment.

  Olyan volt, mint egy másik világba, egy biztonságos buborékba lépni. A légzési útmutatás is segített – ahogy a falra nézek, szinte önkéntelenül is elkezdem gyakorolni a légzési technikákat. Hihetetlen. Az ember ellazul, és átéli a mozdulatot.”

  – kórházi páciens
  Betegszoba narancsszínű világítással.
  Betegszoba világoskék színű világítással.

  A feladat

   

  A Nordsjællands Kórház valóban törődik a kismamákkal. Azért, hogy a szülés nyugodtabb és kevésbé megterhelő lehessen, az intézet fény és hang használatával próbált segíteni a vajúdásban. A Philips és a Wavecare vállalattal közösen a kórház két különleges szülőszobát alakított ki.

  Baba a Nordsjællands Kórházban.

  A megfelelő világítás

   

  Az új szülőszobák kialakítása a PPI (Public-Private-Innovation Project) projekt keretein belül történt. A cél az volt, hogy nyugtató fényekkel és zenével oldják a szülés közben fellépő stresszt. Emellett a berendezés a légzésben is segíti a nőket, mert légzésükkel követhetik a falra vetített fényjátékok ritmusát.
   

  – Az osztály vezetősége szeretett volna a szülőszobákra jellemző „kórházi hangulattól” megszabadulni – mondja Bjørn Wennerwald, a Wavecare projektvezetője. – Szerettünk volna a gyógyfürdőkéhez hasonló hangulatot kialakítani, és úgy éreztük, hogy a Philips új világító textiljei tökéletesek lesznek ehhez. Eljött hát az ideje, hogy bevonjuk a projektbe a Philips óriási dinamikus világítási tapasztalatát is.
   

  Az érzékekkel kapcsolatos élmények három fázisban érkeznek, és mindhárom fázis a színes fények, a nyugtató hatású hangok és a mozgóképek kombinációja. A három fázis egy üdvözlőprogram, egy légzési program és egy relaxációs program. Az új rendszereknek köszönhetően a nők könnyebben ellazulnak, és könnyebben figyelnek a légzésükre is. – Még nem találkoztam olyan vajúdó nővel, aki nem volt tökéletesen elégedett ezzel a módszerrel – mondta Mette Monsrud szülésznő.

  Az audiovizuális rendszereknek köszönhetően nemcsak az anyák, hanem a személyzet is sokkal nyugodtabb. Minden LED-es lámpatest energiafogyasztása alacsony, és az 50 000 órás élettartam miatt a karbantartási és csereköltségek is minimálisak.

  Luminous Textile

  Színes, fényesen világító falak

  A termék megtekintése

  Kapcsolódó esetek