A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  Törődés 
  színekkel

  Hands for Children,

  Hamburg, Németország

   

  Elmondjuk, hogyan teremt dinamikus világítás segítségével otthonos hangulatot a sérült gyermekek számára a Hands for Children.

  Betegszoba Philips világítástechnikával kivilágítva.

  A Kupferhof az első olyan
  hamburgi

  gyermekotthon, ahol erősen sérült gyermekekkel foglalkoznak. Az egész család eltölthet itt pár napot, és megmerítkezhet az itteni jó hangulatban. Ezt csak erősítik a Philips kellemes légkört biztosító LED-es világítási megoldásai.”
   

  – Steffen Schumann, Vorstand Hände für Kinder e. V.

  Egy kisgyermekes pár a Hands for Children területén.
  Betegszoba Philips világítástechnikával kivilágítva.

  A feladat

   

  A Kupferhof a jövőre is gondoló létesítmény, ahol erősen sérült gyermekekkel foglalkoznak. A Hände für Kinder e. V. („Hands for Children”, Kezek a gyermekekért) jótékonysági szervezet tulajdonában lévő létesítmény rövid távú tartózkodási lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy családjuk is kipihenhesse magát. A Philips feladata az volt, hogy kellemes hatású, ám mégis hatékony világítási megoldással szolgáljon.

  Folyosó a Hands for Children épületében.

  A megfelelő világítás

   

  A Kupferhof gyermekotthon hozzáállása a létesítményeihez határozottan korszerű. Mivel a szervezet a az intenzív, odafigyeléssel teli beteggondozást tartja legfontosabb feladatának, mindent úgy kellett kialakítani, hogy a gyermekek ott-tartózkodása a lehető legkellemesebb legyen. Ehhez egy olyan környezetet kellett létrehozni, amely alkalmazkodik az egyes betegek igényeihez, és közérzetükön is javít.

  Elkezdtünk kidolgozni egy egyéni világítási elképzelést. A folyosókra nagyméretű világítótextil-panelek kerültek, amelyek folyamatosan változó színes, gyermekbarát motívumokkal keltenek vidám hangulatot. A betegszobák ablakai fölötti közvetett világítás a nappali fény kellemes hatását kelti, a dekorációs lámpák és éjszakai irányfények pedig pozitív érzelmeket hoznak elő. A hálószobák LED-es világítása szintén pozitív lelki hatású, hiszen a myBuddy asztali lámpák segítik a természetes alvásritmus megtartását.
   

  Az épület többi részében lámpák és világítótestek széles választékát használtuk fel, így minden helyiség hangulata kellemes és hívogató. A tűzvédelmi előírások megtartását a folyosókra telepített FP-secure biztosítja: ez a rendszer a tűzálló mennyezeti védőburkolat és a nagy teljesítményű Philips világítótestek kombinációja.

  Az egyedi készítésű rendszer egy forradalmian új fenntartható világítási elgondolás, kimondottan az egészségügyi szektor számára. Amellett, hogy a gyermekek is boldogok és biztonságban vannak, az energiatakarékos LED-es megoldásokkal a költségek is alacsonyak maradnak.

  Kapcsolódó esetek