A Philips lighting webhelyének felkeresésére készül. Használja a helyi nyelvű változatát!
Javaslatok

  A klinika

  emberközelibbé

  tétele

  Bergmannsheil Buer Klinika,
  Gelsenkirchen, Németország
   

   

  Elmondjuk, hogyan biztosít a Bergmannsheil Buer Klinika jobb minőségű ellátást a betegek számára az egészségügyi világítás révén.

  világítás kórházi betegszobákhoz

  Lenyűgöző,
  hogy milyen

  mértékben képes javítani a hangulaton a megfelelő világítás.”

  A feladat

   

  Amikor a Bergmannsheil Buer Klinika megnyitotta új, 31 ágyas osztályát, az volt a céljuk, hogy a hangulat inkább szállodai, mintsem kórházi legyen. A Philips csapata készen állt a feladatra, de a kellemes, dekoratív környezet kialakítása csupán a feladat egyik fele volt. Komoly higiéniai és műszaki követelményeknek is meg kellett felelni, a klinikának pedig kiemelkedő energiatakarékosságra és a befektetés gyors megtérülésére volt szüksége.

  világítási megoldások folyosókhoz

  A megfelelő világítás


  A gelsenkircheni Bergmannsheil Buer Klinika évente 20 000 betegnek biztosít első osztályú ellátást. Egy projektkísérlet részeként a vezetők azt keresték, hogy a betegek által vezérelhető meleg fényű dekorációs világítással hogyan lehetne az új osztály hangulatát kevésbé sterillé, kevésbé személytelenné tenni.

  A LED-es világítás volt a megoldás. A betegszobákban a fából készült fejtámlák köré közvetett fényű dekorációs LED-es sávok kerültek, a beépített olvasólámpával pedig a betegek kényelmesen olvasgathatják könyveiket és magazinjaikat. A szobák általános világítását a hagyományos szerelvények helyett a DayZone biztosítja, amelynek fénye egységes és káprázásmentes, a plafonra pedig dekoratív fényudvart vet. A folyosókon süllyesztett StyliD Mini szpotlámpákkal és LuxSpace Mini mennyezeti lámpákkal értek el praktikus, mégis tetszetős hatást, Az ajtók területét színes boltíves megvilágítással hangsúlyozták ki.

  Az új világítási rendszerek vezérlése dinamikus érintőkijelzőkkel történik, amellyel a személyzet az előre programozott beállításokat kiválasztva szabályozhatja a fény színét és a hangulatot. A betegek, a személyzet és a vezetők egyaránt elégedettek az eredménnyel. A kellemes, gyógyító légkörben a betegek könnyebben gyógyulnak, a klinika alkalmazottai pedig élvezik a hangulatos környezetet. Az orvosi ellátás sosem volt még ilyen barátságos.

  – A modern LED-es megoldásnak köszönhetően a világítás minősége a színvisszaadás, a káprázáscsökkentés és a vizuális komfortérzet tekintetében egyaránt kiváló. Emellett rengeteg energiát megtakarítunk az osztályon, a hosszú élettartam pedig a karbantartási költségek csökkenését hozta magával. Minden tekintetben a lehető legjobb eredményt értük el.

  Kapcsolódó esetek