You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Vidámabb, egészségesebb
terek kialakítása

 

 

Hangulatosabb környezetek

 

Ha a fenntartható egészségügyről van szó, a környezetvédelmi célkitűzések mellett még sok másra is oda kell figyelni: figyelembe kell venni az emberi tényezőt is, vagyis gondoskodni kell a betegek, a látogatók és a személyzet kényelméről és jó közérzetéről a létesítményen belül.

A természetes bioritmus elősegítése

 

A fénynek hatalmas szerepe van a barátságos környezet megteremtésében, hiszen nap mint nap befolyásolja az egészségünket és a közérzetünket, és fontos folyamatokat szabályoz – például az alvás és az ébrenlét ritmusát. Korszerű, fenntartható világítási rendszerekkel hasznosítani lehet a természetes életritmusban rejlő lehetőségeket, és elő lehet segíteni a minél jobb közérzetet.

Ápolónő és beteg egy idősotthonban, ahová a bioritmust követő Philips világítástechnikát szereltek be.

A napfény kiegészítése

 

Formálja a környezetét a fény segítségével. Világítási rendszereinkkel rugalmas, dinamikus tereket alakíthat ki, nyugodt hangulatot teremthet, és utánozhatja a természetes fény változását. Intelligens vezérlőrendszereink észlelik a rendelkezésre álló természetes fény erősségét, és ennek megfelelően állítják be a rendszer fényerejét. Így mindig csak a szükséges mennyiségű áram fogy, és megőrződik az oldott hangulatot árasztó közeg.

Beteget egy pohár vízzel megkínáló ápolónő.

Elégedettebb, hatékonyabban dolgozó személyzet

 

Bizonyítsa be a dolgozóinak, hogy odafigyel rájuk. A gyorsan reagáló, állítható világítás megkönnyíti az egészségügyi személyzet mindennapjait. Ha a világítást például az ebéd utáni álmosság idején módosítja, növelni tudja a dolgozók energiaszintjét és a koncentrálóképességét, valamint minimálisra csökkentheti az általuk elkövetett hibákat. A legkorszerűbb világítási rendszer biztosítja a személyzet számára a szükséges látási viszonyokat, mégis megnyugtató, káprázásmentes környezetet teremt.

Orvos és gyermek a Philips lámpái alatt, amelyek elősegítik a kórházi dolgozók elégedettségét és hatékonyabb munkavégzését.

Tudta?

Akár 8,5%-kal csökken a kórházban töltött idő, ha a kórteremben elegendő természetes fény éri a betegeket.
Ennyivel csökken a kórházban töltött idő, ha a kórteremben elegendő természetes fény éri a betegeket.
Akár 12%-kal jobb hívásfogadási arány megfelelően megvilágított, természetes fénnyel is rendelkező környezetben.
Ennyivel jobb a hívásfogadási arány megfelelően megvilágított, természetes fénnyel is rendelkező környezetben.
Megfelelően megvilágított, természetes fénnyel is rendelkező környezetben akár 23%-kal is javul a hatékonyság.
Ennyivel javul a hatékonyság megfelelően megvilágított, természetes fénnyel is rendelkező környezetben.