Egészséges jövő
a betegek, az ellátó személyzet és Földünk számára

 

 

Zöld egészségügy

 

A fenntartható egészségügy fogalma túlmutat a környezet védelmén. Azt jelenti, hogy derűsebb jövőt teremtünk a betegek, az orvosi személyzet, sőt, még a részvényesek számára is.

 

Az energiatakarékos, körültekintő világítás valódi sikertörténet. Energiatakarékos rendszerekkel ki lehet egyensúlyozni a robbanásszerűen emelkedő energiaárak hatásait. Újszerű kórházi világítástechnika alkalmazása esetén pedig figyelembe lehet venni a betegek változó igényeit, és ki lehet használni az orvostechnikai eszközök állandó fejlődését.

fenntartható egészségügyi környezet megteremtése

Miért érdemes zöldre váltani?

Segítség a személyzetnek és a betegeknek

A világítással megteremtett kellemes, praktikus munkakörnyezet segítségével megszerezhetők és megtarthatók a nélkülözhetetlen alkalmazottak. A fény a teljesítményt is növeli – több tanulmány is igazolta, hogy megfelelő, részben természetes fénnyel megvilágított környezetben akár 25%-kal is javul a szellemi teljesítmény és az emlékezet.

 

Ennek a betegek is élvezhetik az előnyeit, hiszen a megnyugtató környezet oldja a feszültséget. Egy kutatás arra az eredményre jutott, hogy megfelelő megvilágítás mellett a betegek 8%-kal többet alszanak. Az energiatakarékos világítással megtakarított összegeket pedig a kezelések hatékonyságát növelő eszközparkra lehet fordítani.

Beteget vizsgáló orvos a Catharina kórházban.

Tudta?

Környezetbarát épületekkel akár 30%-os energiamegtakarítás érhető el a hagyományosakhoz képest.
Megtakarítás – a környezetbarát épületek a hagyományos, az előírásoknak megfelelő épületekkel összehasonlítva.
Jobban megvilágított környezetben akár 25%-kal javul az emlékezet és a szellemi teljesítmény.
A szellemi teljesítmény és az emlékezet javulása jobban megvilágított, természetes fénnyel is rendelkező környezetben.
A beruházott összeg akár tízszeresen megtérül, ha 2%-ot az épületek fenntarthatóságára fordít.
A megtérülésbeni nyereség mértéke abban az esetben, ha 2%-ot az épületek  fenntarthatóságára fordít.

Ha 2%-ot az épületek fenntarthatóságára fordít, a beruházott összeg akár tízszeresen is megtérülhet.   

Üzleti előnyök

Sikeresebb üzletmenet a környezetbarát technikának köszönhetően

Fenntartható technika alkalmazásával számtalan üzleti cél megvalósítható. A környezetbarát épületek a hagyományos épületekhez képest akár 30%-os energiamegtakarítást, alacsonyabb üzemeltetési költségeket és felszabaduló, másra fordítható összegeket eredményeznek.  A fenntartható vállalatok mérhetően sikeresebbek, eszközértékük pedig akár 16%-kal is növekszik.

 

Emellett egy zöld kórház kialakítása a vállalat arculatával is csodákat tesz. Fenntartható technikákkal megvalósítható a vállalatszintű társadalmi felelősségvállalás, és zöld minősítés is szerezhető a helyi önkormányzattól.

Idősebb hölgyet gondozó ápolónő egy jól kivilágított előtérben.