Jobb világítás,

kisebb áramfogyasztás

Energiatakarékosság  


A legkorszerűbb fehér fényű fényforrások – például a MASTER CosmoWhite – elősegítik a városok fejlődését. Nem csupán energiatakarékosabbak a hagyományos termékváltozatoknál, de az általuk kibocsátott fehér fény erősebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Így elnyerheti a nagyközönség tetszését, és akár 30%-kal is csökkentheti a fénykibocsátást és a városi önkormányzat kiadásait.

 

Energiatakarékos Philips fehér fénnyel megvilágított utca.

Hogyan segít a fehér a zöldhöz vezető úton?


Fehér fény alkalmazásával többféleképpen takaríthat meg energiát és óvhatja a környezetet. A fehér fény szemmel érzékelhető nagyobb fényereje miatt növelhető az újonnan telepített oszlopok közötti távolság. Emellett a felújításkor csökkenthető a kiépítési magasság, és emiatt használhat kisebb fogyasztású lámpákat, illetve a korszerűsítés során kisebb fogyasztású lámpákra cserélheti a korábbiakat.

 

Még ha nem is használja ki a felsorolt lehetőségekben rejlő előnyöket, a Philips rendkívül jó hatásfokú lámpái elősegítik a fenntarthatóságot, mivel kevesebb áramot fogyasztanak, ami kevesebb szén-dioxid kibocsátásával jár.

 
A kevesebb néha több


Fehér fény alkalmazásával ténylegesen csökkenthető a fénykibocsátás, mivel a fény erősebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Ezt az előnyét a brit világítástechnikai előírások már el is ismerték. Az Egyesült Királyságban a mellékutakon a jogszabályokban meghatározott fényerő akár 30%-kal is csökkenthető, ha a fényforrás színmegjelenítési értéke legalább 60 – ami a fehér fény esetében teljesül.
Philips fehér fénnyel ragyogóan megvilágított utca.

Mitől más az érzékelt fényerő?


Ha alacsony a fényerő, a retinán lévő pálcikák működése aktívabb lesz. A pálcikák az erős kék fényt kibocsátó fényforrásokat észlelik a legkönnyebben. A fényforrás nem feltétlenül bocsát ki több fényt, de nagyobb frekvenciájú fényt sugároz, amit érzékel az emberi szem. A fehér fénnyel is éppen ez a helyzet – ezért ad erősebb fényérzetet.

 

Philips fehér fényekkel látványosan megvilágított városközpont.

Az energiafogyasztás összehasonlítása  


Készen áll arra, hogy kevesebb áramot fogyasszon? Ha mindössze annyival korszerűsíti meglévő rendszerét, hogy új fényforrásokra cseréli a régieket, már akár 43%-kal csökkentheti az áramfogyasztását. Vadonatúj rendszer esetén ez az érték 56%-ra emelkedik, energiatakarékos LED-es rendszer alkalmazásával pedig a megtakarítás még tovább növelhető.

 

A kiváló minőségű fehér fény tehát „zöld kapcsolóként” működik, ha kültéren alkalmazzák. Korábban elképzelhetetlennek tartott mértékben csökkenti a CO2-kibocsátást, és jelentősen visszafogja az áramköltségeket.

A Philips fehér fényei alatt beszélgető emberek.