You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

HealWell – a fény
természetes ereje

Gyógyító hatású környezet kialakítása

 

Javítsa a betegek közérzetét kórházában egyedi, kutatáson alapuló világítási rendszerrel. A HealWell újszerű megvilágítást használ az egészséges alvás biztosításához, a szorongás oldásához, valamint a betegek és a kórházi dolgozók kedélyállapotának javításához.

Orvosok kezelnek egy beteget Philips Healwell világítási rendszerrel megvilágított szobában.

A természetes alvási ciklusok elősegítése

Tudományos eredmények igazolják, hogy a fény jelentősen befolyásolja egészségünket és közérzetünket. Nemcsak a hangulatunkra, hanem a bioritmusunkra is kihat. A kórházakban, ahonnan a betegek ki sem mozdulnak, a mesterséges világítás a természetes fény váltakozásának utánzásával fenntartja az alvás és az ébrenlét természetes ritmusát. A HealWell terméket kifejezetten erre a célra terveztük. A lámpa a nap folyamán automatikusan, a kinti fényviszonyoknak megfelelően módosítja a világítás fényerejét és színárnyalatait.
Betegszobában működő világítási rendszer.

A HealWell előnyeinek vizsgálata

 

A megoldást a hollandiai Maastrichti Egyetem egészségügyi központjának kardiológiai osztályán vizsgálták. A kutatás során mérték az alvási ciklusok, a hangulat és más jellemzők értékeit a HealWell rendszerrel felszerelt szobákban tartózkodó betegeken. Az összehasonlítás érdekében ugyanezeket a méréseket elvégezték hagyományos világítású szobák betegein is.

Vizit a Healwell betegszobában.

Ragyogó eredmények

 

A tesztek igazolták a világítás betegekre gyakorolt pozitív hatását. A hagyományos világítású szobákhoz képest a HealWell világítótestekkel ellátott szobákban a következő területeken tapasztalható javulás:

• elégedettebb betegek és dolgozók

• hosszabb alvásidő a betegek esetében

• a betegek rövidebb idő alatt alszanak el

• a HADS (Hospital Anxiety and Depression Scale, kórházi szorongási és depressziós skála) hangulati kérdőív eredményei alapján javult a betegek hangulata

A Healwell világítás egy csapásra megváltoztatja a betegszobában uralkodó hangulatot.
A Healwell világítás egy csapásra megváltoztatja a betegszobában uralkodó hangulatot.

Esettanulmányok

Tanúságtevő videók

Gyógyító hatású környezet kialakítása a berlini szívgyógyászati központban Philips Healwell világítási rendszerek alkalmazásával.

Berlini szívgyógyászati központ

Minden bizonnyal forradalmian új projekt végrehajtása folyik a Bradford Royal Infirmary intézetben, amelynek során az épített környezetnek az elmezavarban szenvedő betegek gondozására kifejtett hatását értékelik ki. Ebben szerepet kap a Philips Dynamic Lighting rendszer és a HealWell világítási rendszer első angliai alkalmazása is.

Bradford Royal Infirmary

Philips HealWell segíti a gyógyító hatású környezet kialakítását a Fülöp-szigeteki szívgyógyászati központban.

Fülöp-szigeteki szívgyógyászati központ

Elérhetőség

 

Ha üzleti szempontból érdeklődik professzionális világítástechnikai rendszereinkről, ezen az űrlapon írhat nekünk.

 

Ha hosszabb kifejtést igénylő kérdései vannak, használja az erre szolgáló űrlapot.