You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Láthatóbban,

olcsóbban

Palencia,

Spanyolország

 

Elmeséljük, hogyan vált egy város élhetőbbé, és hogyan csökkentette a karbantartási költségeket, az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

Palencia útjai esti kivilágításban.

Az Intelligentcity olyan újszerű

világítási megoldás, amely képes a közvilágítás optimalizálására számos lényeges szempontból, ilyen az élhetőség, a biztonság, az energiatakarékosság és az alacsonyabb karbantartási költségek.”
Egy férfi és egy gyerek kártyázik Palencia utcáján Philips világításnál.
Emberek sétálnak este Palencia utcáin, Philips világításnál.

A feladat

 

Palencia elavult utcai világítási hálózata költséges volt, rossz hatásfokkal működött, és gyenge színmegjelenítés mellett sok szén-dioxid-kibocsátást eredményezett. Bár a hálózat alaposan megcsapolta a városi költségvetést, a városi tanácsnak nem volt pénze a 11 000 utcalámpa felújítására.

A Philips fénybe borította Palencia városát.

A megfelelő megvilágítás 

 

Megfizethető megoldást keresve Palencia városi tanácsa a Clece energiaszolgáltató vállalatra (ESCO) bízta a világítás megújítását. Az ESCO vállalta a korszerűsítéshez szükséges induló tőkebefektetést, Palencia pedig képes lesz visszafizetni a beruházási költségeket az új világításból származó megtakarításokból.

 

A felújítás első szakaszában 3139 lámpatestet szereltek fel. Az energiatakarékosságot szem előtt tartva Luma LED-es lámpákat szereltek fel a város főútjain és sugárútjain, Selenium LED-es lámpákat a lakóövezetekben, míg Villa LED-es lámpákat a régi városnegyedben. A lámpatestek Starsense rádiófrekvenciás vezérlőcsomópontokon keresztül csatlakoznak a CityTouch vezérlőszoftverhez, lehetővé téve ezzel a világítás körzetenkénti távvezérlését.

 

A változás rendkívül jelentős. A kisebb energiafogyasztás rendkívüli gazdasági és környezetvédelmi előnyöket jelent a városi tanácsnak, amely a CityTouch segítségével egyszerűen tudja szabályozni a fényerőt a különböző körzetekben. Az új lámpatestek kiváló minőségű fényt biztosítanak elsőrangú színmegjelenítéssel, növelve a kényelem- és biztonságérzetet. Ennek eredményeként Palencia jelentős mértékben élhetőbbé vált a turisták és a helybeliek számára egyaránt.

  • Selenium LED
    Selenium LED
    A Selenium LED egy költséghatékony útvilágító lámpatest, amely több mint 60%-os energia-megtakarítást biztosít a hagyományos megoldásokhoz képest. Egyszerű, lekerekített formája cs...
CityTouch

CityTouch

Keltse életre városát. Rugalmas, dinamikus és egyszerű vezérlésű városvilágítás.

A termék megtekintése

Kellemes városi

környezet

A csapat

Palencia önkormányzata

Megrendelő

Raquel López

Projektvezető – Philips

Gabriel Rubí

Projektvezető – Palencia városi tanácsa

Jaime Pontigo

Projektvezető – Clece

Kapcsolódó esetek