További márkák

Láthatóbban,

olcsóbban

Palencia,

Spanyolország

 

Elmeséljük, hogyan vált egy város élhetőbbé, és hogyan csökkentette a karbantartási költségeket, az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

Palencia útjai esti kivilágításban.

Az Intelligentcity olyan újszerű

világítási megoldás, amely képes a közvilágítás optimalizálására számos lényeges szempontból, ilyen az élhetőség, a biztonság, az energiatakarékosság és az alacsonyabb karbantartási költségek.”
Egy férfi és egy gyerek kártyázik Palencia utcáján Philips világításnál.
Emberek sétálnak este Palencia utcáin, Philips világításnál.

A feladat

 

Palencia elavult utcai világítási hálózata költséges volt, rossz hatásfokkal működött, és gyenge színmegjelenítés mellett sok szén-dioxid-kibocsátást eredményezett. Bár a hálózat alaposan megcsapolta a városi költségvetést, a városi tanácsnak nem volt pénze a 11 000 utcalámpa felújítására.

A Philips fénybe borította Palencia városát.

A megfelelő megvilágítás 

 

Megfizethető megoldást keresve Palencia városi tanácsa a Clece energiaszolgáltató vállalatra (ESCO) bízta a világítás megújítását. Az ESCO vállalta a korszerűsítéshez szükséges induló tőkebefektetést, Palencia pedig képes lesz visszafizetni a beruházási költségeket az új világításból származó megtakarításokból.

 

A felújítás első szakaszában 3139 lámpatestet szereltek fel. Az energiatakarékosságot szem előtt tartva Luma LED-es lámpákat szereltek fel a város főútjain és sugárútjain, Selenium LED-es lámpákat a lakóövezetekben, míg Villa LED-es lámpákat a régi városnegyedben. A lámpatestek Starsense rádiófrekvenciás vezérlőcsomópontokon keresztül csatlakoznak a CityTouch vezérlőszoftverhez, lehetővé téve ezzel a világítás körzetenkénti távvezérlését.

 

A változás rendkívül jelentős. A kisebb energiafogyasztás rendkívüli gazdasági és környezetvédelmi előnyöket jelent a városi tanácsnak, amely a CityTouch segítségével egyszerűen tudja szabályozni a fényerőt a különböző körzetekben. Az új lámpatestek kiváló minőségű fényt biztosítanak elsőrangú színmegjelenítéssel, növelve a kényelem- és biztonságérzetet. Ennek eredményeként Palencia jelentős mértékben élhetőbbé vált a turisták és a helybeliek számára egyaránt.

  • Luma
    Luma
    A Luma egy útvilágításra tervezett, egyedi formatervvel büszkélkedő REVOLED™-világítótest, amely tökéletesen hűtött, karbantartást nem igénylő megoldást nyújt minden utcához és úth...
  • Selenium LED
    Selenium LED
    A Selenium LED egy költséghatékony útvilágító lámpatest, amely több mint 60%-os energia-megtakarítást biztosít a hagyományos megoldásokhoz képest. Egyszerű, lekerekített formája cs...
CityTouch

CityTouch

Keltse életre városát. Rugalmas, dinamikus és egyszerű vezérlésű városvilágítás.

A termék megtekintése

Kellemes városi

környezet

A csapat

Palencia önkormányzata

Megrendelő

Raquel López

Projektvezető – Philips

Gabriel Rubí

Projektvezető – Palencia városi tanácsa

Jaime Pontigo

Projektvezető – Clece

Kapcsolódó esetek