You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Felbecsülhetetlen

érték

Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, Soesterberg, Hollandia

 

Nézze meg, hogyan hárítják el azonnal a világítási hibákat probléma esetén.

A múzeumot bemutató videó. Készítette: Marcus Kingma.

Történeteket
mesélünk el,

amelyekben a fény felbecsülhetetlen fontosságú.”

 

– Mark de Jong, Kossmann.dejong

Látogatók a múzeumban. Fotó: Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, Kossmann.Dejong.
/content/dam/b2b-li/en_AA/Experience/cases/national-military-museum/thema_1_2__kossmanndejong_224x251.jpg

A feladat

 

A múzeum megépítésének és tervezésének jogát a Heijmans konzorcium kapta meg. A konzorciumnak ajánlatot kellett tennie a következő 25 évre a múzeum finanszírozására, karbantartására és működtetésére is.

Múzeumcsarnok, Fotó: Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, Anne Reitsma

A megfelelő világítás

 

Mark De Jong sokat töprengett azon a 13 méter magas, hatalmas csarnokon, amely a holland hadtörténelem fontos darabjait tartalmazza, köztük vadászrepülőgépeket, helikoptereket és harckocsikat. – Mindig elegendő fény van a csarnokban, mert a GentleSpace megoldást nappalifény-vezérlésű szabályozóval használjuk. Ez a négyzetes LED-es világítótest tökéletesen illeszkedik mennyezet rácsos kialakításához.


A múzeum központi részében található a hadsereg és a légierő története, amelyet hét témák szerint felosztott területen mesélnek el. – Itt is Selecon szpotlámpákat használtunk, hogy minden helynek eltérő atmoszférája legyen – mondja erről de Jong. Ezekkel az RGBW-szpotlámpákkal nem csak élénk színeket, hanem pasztellárnyalatokat is létre lehet hozni.


– A különleges hatások, például a villogás és a gyors sötétítés eléréséhez a Philips személyre szabott StyliD Zoom szpotlámpát fejlesztett ki részünkre. Ezek a szpotlámpák be vannak építve a DMX vezérlőrendszerbe – ahogy a színházakban –, és több jelenetet programoztak beléjük.


A múzeum környékén a Philips az UrbanStar LED-es lámpáival vonzó fehér fényt biztosít, szép színhatásokkal az autóparkolóban és a múzeumhoz vezető főbb gyalogutakon.


A világítás vezérléséhez a múzeum Dynalight vezérlőrendszert használ. A fényforrásokkal történő kétirányú vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően a világítást folyamatosan ellenőrzés alatt lehet tartani a központi számítógép képernyőjéről. Az esetleges problémák így azonnal elháríthatók. A Heijmans megbízhat a teljes múzeum világítási gerinchálózatában a következő 25 évben.

  • GentleSpace gen2
    GentleSpace gen2
    A GentleSpace LED lámpatest bevezetésével 2011-ben a Philips áttörést ért el a csarnokvilágítás terén, amelynek eredménye hatalmas energiamegtakarítás, hosszú élettartam és innovat...
  • UrbanStar
    UrbanStar
    A lakóövezetek ismerős kúp alakú, kompakt fénycsöves vagy higanylámpás lámpatestei a hagyományos formavilágot új külsővel megtestesítő és egyben a legkorszerűbb és hatékony LED-tec...

Kapcsolódó esetek