A LED-es világítás hatalmas szenzáció
Veenendaal uszodáiban

Veenendaal uszodái, Hollandia


A LED-es világítás hatalmas sikernek bizonyult Veenendaal uszodáiban a fantasztikus sportlátvány megteremtésében.

Veenendaal városában a
De Vallei

uszoda az első olyan projekt, ahol uszodai területen olyan LED-es világítást szereltek fel, amely „uszodabiztos” – köszönhetően annak a különleges bevonatnak, amely védelmet nyújt a korróziót okozó környezeti hatások ellen, amilyen a vízgőz, a klór és a tisztítószerek.”

– Henk de Man ügyfélmenedzser, TechTron Group BV, 2012. óta Philips LED-szakértő
Henk de Man

A feladat


A régi világításnál kétévente cserélni kellett a lámpákat, és erre az időre le kellett ereszteni a vizet a medencéből, ami az uszoda bezárását jelentette a látogatók számára. Olyan új világítási rendszert kerestek, amely nemcsak dinamikus a hangulatbeállítás és a rugalmasság szempontjából, hanem energiatakarékos és hosszú élettartamú is, hogy az uszodát a lehető legkevesebbszer kelljen bezárni.
Gen2
    • Manage your projects with MyProjects
      Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

A megfelelő megvilágítás 


– Néhány évvel ezelőtt egy ilyen megbeszélés alkalmával kerültünk kapcsolatba a Sportservice Veenendaal szervezettel – mondja Henk de Man, a TechTron ügyfélmenedzsere és elismert Philips LED-szakértő. 


– Az új LED-es világítás egyik előnye a hideg megvilágítási szín és az egyenletes fényeloszlás, ami csökkenti a tükröződést a vízfelületen – teszi hozzá De Man. – Ennek eredményeként az uszodai személyzet mindent jobban lát.
  

Ahol korábban a világítás be- vagy kikapcsolása volt az egyetlen választási lehetőség, most a fényerő szabályozása is lehetséges. Az uszodai tevékenységtől függően a fényerő növelhető vagy a költségmegtakarítás érdekében csökkenthető. Korábban kétévente cserélni kellett a lámpákat, és erre az időre le kellett ereszteni a vizet a medencéből. Erre többé nem lesz szükség a következő 10 évben.

  • GentleSpace gen2
    GentleSpace gen2
    A GentleSpace LED lámpatest bevezetésével 2011-ben a Philips áttörést ért el a csarnokvilágítás terén, amelynek eredménye hatalmas energiamegtakarítás, hosszú élettartam és innovat...

Egyetlen lámpát sem kell kicserélni 
az első tíz évben

A csapat

Sportservice Veenendaal

Megrendelő

Veenendaal, Hollandia

Helyszín

GentleSpace gen2

Philips termék

Kapcsolódó esetek

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website