További márkák

A világítás pályán van az

Emirates Arena sportcsarnokban

Emirates Arena,
Egyesült Királyság


Megmutatjuk, hogy a forradalmian új fényszórók milyen fantasztikus sportlátványt nyújtanak az Emirates Arena sportcsarnokban.
A glasgow-i Emirates Arena a Philips fényszóróival megvilágítva.

Az olyan átfogó
projekteknél,

mint az Emirates Arena, biztosnak kell lenni abban, hogy a beszállítóknak megvan a szükséges különleges szakértelme és tapasztalata. A Philips csapat profizmusa és a termékek minősége rendkívül fontos szerepet játszott a projekt sikerében.”

 

– Tom Pheely, Arup

Kerékpáros a Philips fényszóróival megvilágított glasgow-i Emirates Arena sportcsarnokban.

A feladat

 

A glasgow-i Emirates Arena sportcsarnokot a skót sport új otthonának szánták. A 2014-es nemzetközösségi játékok számos eseményének házigazdájaként a létesítménynek olyan világítási rendszerre volt szüksége, amely megfelelő fényerőt képes biztosítani a teniszhez, a kerékpározáshoz, a cselgáncshoz, az ökölvíváshoz és más sportágakhoz.

A megfelelő megvilágítás 


Az Emirates Arena sportcsarnokhoz hasonló korszerű sportlétesítményekben a megfelelő világítás alapvető fontosságú. A 7000 ülőhellyel rendelkező és számos különféle sporteseménynek otthont adó központi sportcsarnok mellett a szomszédos kerékpárcsarnok 4000 néző befogadására alkalmas. A kerékpárcsarnok a skót kerékpározás otthonává vált, és egyenletes fényerőt igényel a belső tér minden pontján.


A Philips készen állt a világítás kivitelezésére. Felszereltünk 188 olyan ArenaVision fényszórót körben a sportcsarnokban, amelyek mindegyikénél külön szabályozható a fényerő. Ezek a fényerőszintek az esemény állásától függően, illetve a televíziós közvetítésnek megfelelően változtathatók. A Dynalite vezérlőrendszer segítségével a kezelőszemélyzet 40 előre programozott világítási beállítás közül választhat a különböző sportágakhoz.


A kerékpárcsarnokban további 272 ArenaVision fényszórót szereltünk fel, hogy a versenyzők és a nézők is kristálytisztán láthassanak mindent. Ezek amellett, hogy a szemnek kellemes és jó látási viszonyokat teremtő világítást adnak, önálló ToBeTouched vezérlőkkel szabályozhatók, így a kezelők akár egyenként beállíthatják a fényerőt, a színt, a színhőmérsékletet és a színtelítettséget. Az új világítás felszerelésével az Emirates Arena sportcsarnok készen áll a látványos nyitásra.


A Philips utólagos támogatási csomag keretében folytatja az együttműködést a sportcsarnokkal, ezzel biztosítva, hogy a világítás folyamatosan optimális teljesítményt nyújtson.

 • ArenaVision MVF403
  ArenaVision MVF403
  Az ArenaVision MVF403 új szintet teremt a sportvilágításban: kiváló fényteljesítményt, magas optikai hatásfokot, egyszerű szerelést, megbízhatóságot és flexibilitást kínál. Ideális...
 • Dynalite HF előtétvezérlők
  Dynalite HF előtétvezérlők
  Philips Dynalite supports a wide selection of dimmer units that are compatible with most lamp types. By selecting the right dimmer for the different lamp types, an unlimited number...
 • Smart Interfaces
  Smart Interfaces
  A ToBeTouched termékcsalád kezelőfelületei segítik a felhasználót a rendszer, illetve a lámpatestek interaktív kezelésébenSzinte minden típusú lámpatesthez és vezérlőhöz létezik me...

Kiváló látási viszonyok, 
felvillanyozó események

A csapat

Emirates Arena

Megrendelő

Kapcsolódó esetek