Nincs többé

sötét sarok

Eiteren mélygarázs,

Hollandia

 

Elmondjuk, hogyan teszi biztonságosabbá a vízálló világítás az Eiteren mélygarázst.

 Mosolygó nő a Philips világítástechnikával megvilágított Eiteren mélygarázsban tárolt autók előtt.

A LED-es
világítástechnika

energiatakarékossága felülmúlja a hagyományosét. Különösen hasznos, hogy a rendszer érzékeli, ha senki sem tartózkodik a területen, és csökkenti a fényerőt. A rugalmas fényerő-szabályozási rendszerrel mintegy 50–60%-kal csökkennek az energia- és karbantartási költségeink, és a rendszer emellett növeli a biztonságérzetet is.”

 

– Inge Reindersma, ijsselsteini önkormányzat

 Lépcsőző férfi a Philips világítástechnikával megvilágított Eiteren mélygarázsban.

A feladat

 

IJsselstein önkormányzata egyaránt szereti a látogatókat és a helyi lakosokat. A városközpont-fejlesztési terv részeként az önkormányzat a helyi létesítmények korszerűsítése mellett döntött. A projekt egyik fontos eleme egy előnyös világítási rendszer kialakítása volt a mélygarázshoz. De vajon lehet a kellemes, biztonságos világítás költségtakarékos is egyben?  

 

Mélygarázs és recepciója Philips világítástechnikával megvilágítva.
    • Manage your projects with MyProjects
      Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

A megfelelő megvilágítás 

 

A föld alatti, 208 parkolóhelyes Eiteren mélygarázsban rengeteg fényre volt szükség. Az IJsselstein-i önkormányzat már azt is tudta, mi a megoldás. Az eredeti terv az volt, hogy folyamatos fénycsősort építenek ki. Ez lehetetlennek bizonyult, mert a világítás túl erős volt, a fényerő-szabályozó rendszer nem működött megfelelően, az üzemeltetési és használati költségek pedig az egekbe szöktek.

 

A projekt továbblépése a LED-es technikának köszönhető. Azáltal, hogy a fő mennyezeti világítást a Pacific LED2 rendszer biztosítja, az előző problémák nélkül hozhattunk létre folyamatos fénysort, így az eredeti elrendezésen nem kellett változtatni. A vízálló lámpatestek kellemes hangulatot és kiváló látási viszonyokat biztosítanak a garázs összes sarkában. A lámpák emellett kiváló fényerő-szabályozási lehetőséget tesznek lehetővé, és könnyen beszerelhetők.

 

Az előcsarnok világítását a vandalizmusnak ellenálló, erős fényű LED Gondola rendszer biztosítja, amely barátságos hangulatot kölcsönöz a helynek. Az új világítási rendszerrel a garázs hangulata biztonságosabbá és kellemesebbé vált, és egyetlen sarokban sincsenek sötét foltok.

 

A LED-es lámpák sokkal energiatakarékosabbak a hagyományosaknál, és sokkal kisebb áramfogyasztás mellett képesek hasonló fényerőt előállítani. További megtakarítások érhetők el azzal, hogy a vezérlőrendszer automatikusan leszabályozza a fényerőt, amikor senki sem tartózkodik a garázsban.  

  • Pacific LED Green Parking
    Pacific LED Green Parking
    A parkológarázsokban világításra van szükség a biztonság és láthatóság miatt. Azonban, mivel nem lehet pontosan megjósolni, mikor lesz szükség világításra, ezt gyakran bekapcsolva ...

Kapcsolódó esetek

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website