You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Megszépített
utcák Naestved belvárosában

Belváros,
Naestved, Dánia  

 

Megmutatjuk, hogyan ékesíti az energiatakarékos utcai világítás Naestved belvárosát.

 A dániai Naestved belvárosa Metronomis LED-es lámpákkal kivilágítva.

Az időtálló kialakítás
nagyszerű

megoldás a városi környezethez, és a LED-ek egyúttal jelentős környezetvédelmi előnyökkel is szolgálnak.”


– Bjarne Andreasen vezérigazgató, NK-Vejlys A/S

 

A Philips Metronomis LED utcalámpák tökéletes választást jelentenek a dániai Naestved belvárosának kivilágításához.

  

A feladat

 

A Neastved központjában lévő Ringstedgade körzet felújításakor elsődleges szempont volt az új utcai világítás. De kérdéses volt, hogy a környezetbarát megoldás illeszkedik-e majd a város csodálatos, régi épületeihez, valamint a meglévő városi világításhoz.

A megfelelő világítás

 

Az összes követelmény kielégítéséhez egy valóban rugalmas lámpatestre volt szükség. Egyszerű, időtálló kialakításával és környezetbarát működésével a Metronomis LED volt a tökéletes választás a feladathoz. Meleg, ragyogó fénnyel megtöltve az utcát a Metronomis ideális ehhez a városi körzethez, ahol a tiszta éjszakai látási viszonyoknak köszönhetően biztonságosabb környezetet teremt.

 

A Metronomis LED-es lámpákkal jó úton voltunk a remek városi arculat kialakításához. A főutca világításának kiegészítéseként vezetőfényt adó Amphilux LED-es lámpákat is beszereltünk az útburkolatba. Ez a tartós, süllyesztett szpotlámpa kis fogyasztása és vízálló felépítése miatt ideális a városi környezetekhez. Az épületek és fák megvilágításához DecoScene LED-es lámpákat használtunk, amelyek barátságos, talajba süllyesztett burkolatból teszik szebbé a környezet megjelenését.

 

A felújítás minden szempontból sikeres volt. A városi világításhoz a Metronomis LED választása azt jelenti, hogy Naestved hasznát látja a sokkal kisebb karbantartási költségeknek – a korábban használt lámpák 12 000 órás élettartamával szemben a LED-ek üzemideje 70 000–120 000 óra. Emellett az utcalámpák egyszerű külső megjelenése tökéletesen illeszkedik a környező épületek régi stílusához.

 

Az első számítások szerint az új utcai világítás a régi rendszerhez képest mintegy 60%-os energiamegtakarítást jelent, azaz a LED-es technika csökkenti a város költségeit és a szén-dioxid-kibocsátást.

 • Metronomis LED Fluid
  Metronomis LED Fluid
  A Metronomis LED a világon az első olyan oszlopfej termékcsalád, amely megvilágítási effektek palettájával képes a projekteknek egyedülálló kontextust vagy esztétikai irányt adni. ...
 • DecoScene LED BBP623
  DecoScene LED BBP623
  Legyen szó akár építészeti elemek fényár-megvilágításáról, akár egyes részek kiemeléséről, számos tervező számára a láthatatlan lámpatest lenne az ideális. Ehhez az ideális esethez...
 • Amphilux süllyesztett
  Amphilux süllyesztett
  Az emberek több időt szeretnének szabadtéren eltölteni családjukkal, barátaikkal. Az AmphiLux süllyesztett lámpatestekből álló termékcsaládja a kültéri közösségi terek (kertek, ter...

Kapcsolódó esetek