További márkák

Megszépített
utcák Naestved belvárosában

Belváros,
Naestved, Dánia  

 

Megmutatjuk, hogyan ékesíti az energiatakarékos utcai világítás Naestved belvárosát.

 A dániai Naestved belvárosa Metronomis LED-es lámpákkal kivilágítva.

Az időtálló kialakítás
nagyszerű

megoldás a városi környezethez, és a LED-ek egyúttal jelentős környezetvédelmi előnyökkel is szolgálnak.”


– Bjarne Andreasen vezérigazgató, NK-Vejlys A/S

 

A Philips Metronomis LED utcalámpák tökéletes választást jelentenek a dániai Naestved belvárosának kivilágításához.

  

A feladat

 

A Neastved központjában lévő Ringstedgade körzet felújításakor elsődleges szempont volt az új utcai világítás. De kérdéses volt, hogy a környezetbarát megoldás illeszkedik-e majd a város csodálatos, régi épületeihez, valamint a meglévő városi világításhoz.

A megfelelő világítás

 

Az összes követelmény kielégítéséhez egy valóban rugalmas lámpatestre volt szükség. Egyszerű, időtálló kialakításával és környezetbarát működésével a Metronomis LED volt a tökéletes választás a feladathoz. Meleg, ragyogó fénnyel megtöltve az utcát a Metronomis ideális ehhez a városi körzethez, ahol a tiszta éjszakai látási viszonyoknak köszönhetően biztonságosabb környezetet teremt.

 

A Metronomis LED-es lámpákkal jó úton voltunk a remek városi arculat kialakításához. A főutca világításának kiegészítéseként vezetőfényt adó Amphilux LED-es lámpákat is beszereltünk az útburkolatba. Ez a tartós, süllyesztett szpotlámpa kis fogyasztása és vízálló felépítése miatt ideális a városi környezetekhez. Az épületek és fák megvilágításához DecoScene LED-es lámpákat használtunk, amelyek barátságos, talajba süllyesztett burkolatból teszik szebbé a környezet megjelenését.

 

A felújítás minden szempontból sikeres volt. A városi világításhoz a Metronomis LED választása azt jelenti, hogy Naestved hasznát látja a sokkal kisebb karbantartási költségeknek – a korábban használt lámpák 12 000 órás élettartamával szemben a LED-ek üzemideje 70 000–120 000 óra. Emellett az utcalámpák egyszerű külső megjelenése tökéletesen illeszkedik a környező épületek régi stílusához.

 

Az első számítások szerint az új utcai világítás a régi rendszerhez képest mintegy 60%-os energiamegtakarítást jelent, azaz a LED-es technika csökkenti a város költségeit és a szén-dioxid-kibocsátást.

 • Metronomis LED Fluid
  Metronomis LED Fluid
  A Metronomis LED a világon az első olyan oszlopfej termékcsalád, amely megvilágítási effektek palettájával képes a projekteknek egyedülálló kontextust vagy esztétikai irányt adni. ...
 • DecoScene LED BBP623
  DecoScene LED BBP623
  Legyen szó akár építészeti elemek fényár-megvilágításáról, akár egyes részek kiemeléséről, számos tervező számára a láthatatlan lámpatest lenne az ideális. Ehhez az ideális esethez...
 • Amphilux süllyesztett
  Amphilux süllyesztett
  Az emberek több időt szeretnének szabadtéren eltölteni családjukkal, barátaikkal. Az AmphiLux süllyesztett lámpatestekből álló termékcsaládja a kültéri közösségi terek (kertek, ter...

Kapcsolódó esetek