A jó közérzet megteremtése

a foglalkozásokon

Hermitage Amsterdam,
Hollandia

 

Megmutatjuk, hogyan javítja az iskolai kivilágítás a tanulási környezetet az Hermitage Amsterdam múzeumban.

Oktatás az amszterdami Hermitage múzeum tantermében, amelyet a Philips energiatakarékos világítástechnikája világít meg.

Szerintem
nagyszerű,

hogy a világítást mindig a kinti időjárásnak és a bent zajló eseményeknek megfelelően lehet beállítani.”

 

– Ingrid Pasmans, tanár, Hermitage for Children

Diákok Philips iskolai megvilágítás mellett tanulnak.
Jól megvilágított környezet az amszterdami Hermitage múzeumban a Philips tanintézményekhez kifejlesztett világítástechnikájával.

A feladat

 

Az amszterdami Hermitage múzeum az oktatás úttörője. A nagyra becsült kiállításai mellett 4–18 éves gyerekeknek is tart számos oktatási programokat, amelyekben művészetet és kultúrát oktatnak. Segítheti a világítás a tanteremben zajló oktatást?

A Philips világítástechnikájával megvilágított diákok és tanterem.
  • Manage your projects with MyProjects
   Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

A megfelelő megvilágítás 


Már várható volt, hogy változások lesznek az Hermitage Amsterdam múzeumban. Miután áthelyezték egy stílusos, 17. századi épületbe az Amstel folyó partjára, a gyermekfoglalkozásokhoz új világítási elképzelésre volt szükség. A szobák mindkét oldalán nagyok az ablakok, ezért az új megvilágításnak a szoba közepét kellett ellátnia megfelelő fénnyel, és alkalmazkodnia kellett a különböző oktatási követelményekhez.

 

– Nyáron sok fény jut a helyiségekbe, míg télen egész nap sötét van – mondja Hans Wolff, a Hans Wolff & Partners Lighting Designers tulajdonosa. A termek kiegyensúlyozottabb kivilágításához eltérő színhőmérsékletű MASTER TL5 fénycsöveket tettek az egyes világítótestekbe. A fénycsövek fényereje módosítható, hogy megfeleljenek a környezeti fényviszonyoknak és különböző tevékenységeknek, például videobemutatóknak.

 

Az Hermitage azt is szerette volna, hogy a világítótestek kiegészítsék a terem esztétikáját. A Savio világítótestekre esett a választás, mivel ízléses a kialakításuk, és műanyag felületük egyenletesen szórja szét a fényt. A világítótesteket könnyedén lehet szabályozni egy felhasználóbarát távvezérlővel, amely a fényerő- és a színbeállításokat módosítja. Az új világítástechnika alkalmazkodóképes, könnyen használható és optimális munkakörnyezetet teremt a gyermekeknek és az alkalmazottaknak egyaránt.

 

Hans Wolff világítástervező előszeretettel használja az energiatakarékos MASTER TL5 fénycsöveket. – A fénycsövek az elérhető lehetőségek közül még mindig a legtakarékosabbak – véli. – Emellett olcsók, karbantartásuk és cseréjük pedig egyszerű.

 • Savio TPS760/762/764/770/772
  Savio TPS760/762/764/770/772
  A Philips szabadalmaztatott mikrolencsés optikáját tartalmazó Savio lámpatest a stílusos megjelenés és az optimális teljesítmény ideális kombinációját biztosítja általános vagy hel...
 • MASTER TL5 High Output
  MASTER TL5 High Output
  Ez a TL5 lámpa (16 mm-es csőátmérő) erős fénykibocsátást biztosít. A TL5 HP lámpa erős fénykibocsátást igénylő rendszerekben használható optimálisan, és kiváló fényáram-megmaradást...

A kultúra megteremtése
az osztályteremben

A csapat

Hermitage Amsterdam

Megrendelő

Webhelye

Evelyne Merkx

Belsőépítész

Webhelye

Patrice Girod

Belsőépítész

Webhelye

Hans Wolff

Világítástervező

Webhelye

Kapcsolódó esetek

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website