További márkák

Egy régi gyár

káprázatos ikonná válása

A Toffee Factory megvilágítása Newcastle-ben


Megmutatjuk, hogy a valaha elhagyott épületben milyen élénk üzleti és kulturális élet zajlik.
Toffee Factory – Világítási esettanulmány – Philips Lighting

A Toffee Factory megvilágítása   csodálatos,

éjszaka pedig fantasztikusan néz ki – nem is lehetne jobban hirdetni Newcastle és Gateshead éjjeli kulturális eseményét, a „The Late Shows-t”, mint azzal, hogy gyárkéményünket egy hatalmas „világító rúddá” alakítjuk”.
A Toffee Factory gyárral azonosított ember mosolyog.
Két üldögélő ember a Toffee Factory előtt.

A feladat

 

Az 50-es években bezárt Toffee gyár lebontásra volt ítélve, amíg Newcastle város tanácsa úgy nem döntött, hogy felső kategóriás irodaépületté alakíttatja. De hogyan tudna ez az ember szemét bántó épület új vállalkozásokat csalogatni a térségbe?

Philips világítástechnikával megvilágított híd.

A megfelelő világítás

 

"A Toffee Factory viktoriánus korbeli téglafalai kifakultak, és iszonyatosan nagy szükségük volt némi színre, ezért egy vonalban elhelyezett Philips ColorGraze és ColorReach fényszórókat használtunk a gyárépület négy boltívénél és a nevezetes kéménynél. Ezek a világítótestek RGB rendszerűek, így gyakorlatilag bármilyen szín előállítására képesek. A falak széleiből áradó fénynek köszönhetően az épület mára csodálatos színekben pompázik, amit már kilométerekről lehet látni.

 

A világítást a Philips PowerControl rendszer szabályozza, amelyet a színek dinamikus változtatására programoztak. A rendszerrel a színeket tetszőlegesen gyakorisággal lehet változtatni, a fényerő pedig nulla és a maximum között szabályozható. A rugalmas vezérlőkkel az épület tulajdonosa különleges alkalmakkor könnyen megváltoztathatja az épület kivilágítását.


A főépület statikus fehér eW Graze PowerCore fényszórókkal van megvilágítva, amelyek alulról világítják meg a falakat, drámai hatást érve el. Élénk és ragyogó fényeivel a Toffee Factory büszkén kiemelkedik a látképen...”

  • ColorGraze QLX Powercore
    ColorGraze QLX Powercore
    Számos építészeti szerkezetnél szükséges olyan lineáris lámpatest, amely minimális távolságról, kisebb fogyasztás mellett képes megvilágítani akár több emeletnyi magasságot is. Az ...
  • ColorReach Powercore gen2
    ColorReach Powercore gen2
    A ColorReach Powercore az első LED-es lámpatest, amely elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy nagyméretű, egyedi homlokzatokat ragyogó és dinamikus módon bevilágítson. A ColorReach Po...

Kapcsolódó esetek