További márkák

Dinamikus

tükröződés

Rhône Megyei Levéltár  Lyon, Franciaország  

 

Megmutatjuk, hogyan hoznak létre dinamikus tükröződést a Les Eclaireurs LED-es lámpái a Rhône Megyei Levéltár aranyszínű felületén.

Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

A projektorok
kiegészítéseként

azt képzeltük el, hogy az olvasóterem fölött a fény szimbolikusan behatol az épületbe.”


Lucas Goy, a Les Eclaireurs világítástervezője, Lyon, Franciaország

Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

A feladat


A lyoni főpályaudvartól délre Rhône megye új Archives Départementales (Rhône Megyei Levéltár) intézete a Part Dieu üzleti negyed részévé kezd válni. Stratégiai helyen található, amely a vasútvonalak menti új városrészt egészíti ki.
Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

A megfelelő világítás

 

A francia jogszabályok előírják, hogy új épület építésekor az építkezési költségek 1 százalékát műalkotás létrehozására kell fordítani – ennek megfelelően a végleges művészi világítást a lyoni székhelyű Les Eclaireurs világítástervező iroda tervezte meg.

 

A projektorok kiegészítéseként „azt képzeltük el, hogy az olvasóterem fölött a fény szimbolikusan behatol az épületbe, és áthalad a napellenzők fémcsíkjain. Ezért úgy döntöttünk, hogy LED-es lámpacsoportokkal létrehozzuk ezt a dinamikus tükröződést az aranyszínű felületen.” A nagyméretű, kétdimenziós mátrixban programozott LED-es lámpák hullámzó aranyszínű háttérvilágítást hoznak létre.

 

Az e-Graze Powercore lámpatesteket meleg fehér és borostyánsárga LED-ek kombinációjával együtt használva alakítottuk ki a dinamikus homlokzatot, és ezt használjuk a fő homlokzat gyengébb megvilágításához is, amikor az épület nincs használatban. – Azért esett rájuk a választás, mert hatékonyan, egységesen és egyszerűen építették ki a rendszert az átmenő kábelezésnek köszönhetően, amely a tápellátást és a DMX jelet is szolgáltatja – meséli Lucas Goy. A karbantartójárdák rácsaihoz rögzített lámpacsoportok könnyen elérhetők és beállíthatók.

  • eW Profile Powercore
    eW Profile Powercore
    Az eW Profile Powercore közvetlen hálózati feszültségről működtethető, szekrény alatti LED lámpatest, általános feladat-megvilágítás és kirakat alkalmazásokhoz. A 3000K vagy 4000K ...

Kapcsolódó esetek