You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Dinamikus

tükröződés

Rhône Megyei Levéltár  Lyon, Franciaország  

 

Megmutatjuk, hogyan hoznak létre dinamikus tükröződést a Les Eclaireurs LED-es lámpái a Rhône Megyei Levéltár aranyszínű felületén.

Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

A projektorok
kiegészítéseként

azt képzeltük el, hogy az olvasóterem fölött a fény szimbolikusan behatol az épületbe.”


Lucas Goy, a Les Eclaireurs világítástervezője, Lyon, Franciaország

Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

A feladat


A lyoni főpályaudvartól délre Rhône megye új Archives Départementales (Rhône Megyei Levéltár) intézete a Part Dieu üzleti negyed részévé kezd válni. Stratégiai helyen található, amely a vasútvonalak menti új városrészt egészíti ki.
Rhône Megyei Levéltár - Les Eclaireurs © Renaud Araud, fényképész

A megfelelő világítás

 

A francia jogszabályok előírják, hogy új épület építésekor az építkezési költségek 1 százalékát műalkotás létrehozására kell fordítani – ennek megfelelően a végleges művészi világítást a lyoni székhelyű Les Eclaireurs világítástervező iroda tervezte meg.

 

A projektorok kiegészítéseként „azt képzeltük el, hogy az olvasóterem fölött a fény szimbolikusan behatol az épületbe, és áthalad a napellenzők fémcsíkjain. Ezért úgy döntöttünk, hogy LED-es lámpacsoportokkal létrehozzuk ezt a dinamikus tükröződést az aranyszínű felületen.” A nagyméretű, kétdimenziós mátrixban programozott LED-es lámpák hullámzó aranyszínű háttérvilágítást hoznak létre.

 

Az e-Graze Powercore lámpatesteket meleg fehér és borostyánsárga LED-ek kombinációjával együtt használva alakítottuk ki a dinamikus homlokzatot, és ezt használjuk a fő homlokzat gyengébb megvilágításához is, amikor az épület nincs használatban. – Azért esett rájuk a választás, mert hatékonyan, egységesen és egyszerűen építették ki a rendszert az átmenő kábelezésnek köszönhetően, amely a tápellátást és a DMX jelet is szolgáltatja – meséli Lucas Goy. A karbantartójárdák rácsaihoz rögzített lámpacsoportok könnyen elérhetők és beállíthatók.

  • eW Profile Powercore
    eW Profile Powercore
    Az eW Profile Powercore közvetlen hálózati feszültségről működtethető, szekrény alatti LED lámpatest, általános feladat-megvilágítás és kirakat alkalmazásokhoz. A 3000K vagy 4000K ...

Kapcsolódó esetek