You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Egy fal átalakítása városi szórakoztató

központtá

Interaktív médiás homlokzat,

Madrid, Spanyolország

Megmutatjuk, hogyan javíthat egy kültéri LED-es kijelző a környék hangulatán.
videó-bélyegkép

A LED-es élő
homlokzat

egy interaktív kijelzőként kialakított infrastruktúra, amely képes elősegíteni a társadalmi felelősségvállalást, a polgárok részvételét, az információtovábbítást, a közösségi együttműködést és a szabadidős élményt.”

 

– María Langarita és Victor Navarro – Langarita Navarro Architects

Emberek a Philips LED-es kültéri világítását nézik.
Egy művész munkájának megjelenítése az interaktív médiás homlokzaton.

A feladat


Madrid önkormányzata a városfejlesztés során a jövőre gondol. Közhasznú programja, a Medialab-Prado a digitális kultúra művelésére, tanulmányozására és terjesztésére bátorítja a fiatalokat. De hogyan tudja a program ezeket a tevékenységeket egy köztérre vinni, egyúttal növelve az adott városnegyed népszerűségét?
Egy művész munkájának megjelenítése az interaktív médiás homlokzaton.

A megfelelő világítás

 

Madrid város önkormányzata lehetőséget keresett arra, hogy a digitális technikának valami hasznát vegye a közterületen. Szerződést kötött a Langarita Navarro Architects irodával egy „LED-es élő homlokzat” kigondolására és megtervezésére. Az elképzelés egy olyan nagyméretű digitális képernyő összeállítása volt, amely egyszerűen elhelyezhető egy épület oldalán, lehetővé téve a városnak számos médiatartalom megjelenítését.

 

A Philips Color Kinetics tökéletesen megfelelt a feladatra. Az RGB LED-ek mátrixából álló eszköz egyszerűen az alkalmazási helyhez alakítható elrendezésű videokijelzővé tehető. A csoport ezt a technikát használta fel egy nagyméretű színes képernyő létrehozásához, amelyen a világ művészeinek és tervezőinek munkái jeleníthetőek meg. És mivel a képernyő interaktív, szórakoztató nyilvános versenyekhez és játékokhoz is használható.

 

A projekt minden szempontból sikeres volt. A képernyőt rendszeresen használják digitális technikában tehetséges fiatalok bemutatására, a helybeliek pedig interaktív játékokat játszhatnak a képernyőn, drukkoló barátokkal körülvéve. Ennek eredményeként a Plaza de las Letras nyüzsgő tere kiemelkedő látványossággá vált, és egyre többen szeretnének a környéken élni.

 

Amióta a LED-es élő homlokzat működik, egy dolog biztos: a hagyományos „madrileño” fal rendkívül gyönyörű módon kel életre újra meg újra.

Kapcsolódó esetek