További márkák

Kivilágítva

az atlanti nagyság

Finom hatás

kialakítása a homlokzatoknál

 

A megvilágítási elképzelés egy olyan finom hatás kialakítása volt a homlokzatoknál, amely a helyi eseményeknek vagy az évszaknak megfelelően változtatható.

Hôtel du Palais – videó

Alapelvárás volt, hogy
egységes

legyen a LED-es lámpák megjelenése a teljes homlokzat mentén.”

 

– Franck Franjou világítástervező

Hôtel du Palais 2

A feladat

 

Két kihívással kellett szembenézni. Az első az volt, hogy a projektet a kezdeti elképzeléstől az végső üzembe helyezésig hat hónapon belül kellett teljesíteni. A második az, hogy hogyan lehet ezt a fenséges épületet történelmi szerepének és helyzetének megőrzésével a legjobban megvilágítani. A megvilágítási elképzelés és a műszaki jellemzők kialakítása után Franck Franjou az Axente vállalattal való együttműködés mellett döntött, mert teljes mértékben megbízott pontosságukban és szakértelmükben a világításszabályozás területén, és biztos volt abban is, hogy ilyen rövid idő alatt is képesek teljesíteni a projektet.

– A barokk lépcsőház világítási megoldásának megtalálása nem volt túl egyszerű – fejtette ki a Podpod Design.
– A barokk lépcsőház világítási megoldásának megtalálása nem volt túl egyszerű – fejtette ki a Podpod Design.
Hôtel du Palais 3

A megfelelő világítás


Ami a palota fényeffektusát illeti, Franck Franjou finom hatást szeretett volna, de olyat, amely a helyi eseményeknek vagy az évszaknak megfelelően változtatható.
 

A szabályozható fényerejű, különböző mértékben meleg, illetve hideg fényű fehér LED-ek kombinációját használó megoldás mellett döntött.
 

A választott berendezés az egy vonalban elhelyezett, különböző színhőmérsékletű fehér fényt adó Philips iW Graze Powercore LED-es fényszórók rendszere lett. Mintegy 185 fényszórót szereltek fel.

Előnyök

A Cirkels Hôtel du Palais megvilágítása – esettanulmány
  • iW Graze Powercore
    iW Graze Powercore
    Az iW Graze Powercore LED-es vonalfényforrás kialakításakor az elsődleges szempont a felületi fények, a homlokzat- és falmegvilágítási alkalmazások, valamint a jelzések és táblák m...

Kapcsolódó esetek