További márkák

Egy sárkány kivilágítása:

híd

a boldoguláshoz

Sárkány híd
Da Nang, Vietnam


Nézze meg, hogyan lett a kivilágítás révén a Da Nang-i Sárkány hídból éjjel-nappali látványosság.
A Philips LED-es lámpák jólétet hoznak Da Nang városának – egy sárkány kivilágítása.

Da Nang új
nevezetessége

egy folyamatosan változó, funkcionális műalkotás, amellyel Vietnam felkerül a világítástervezés világtérképére.”
A sárkány feje közelről
Iszogató pár, háttérben a kivilágított Sárkány híd – Philips

A feladat

 

Az újonnan átadott Da Nang-i Sárkány hidat látványos megvilágítással kellett ellátni, hogy éjszaka is a város szeme fénye maradjon. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a városi tanács olyan lehetőséget keresett, amellyel energiatakarékosan lehet kivilágítani a mitikus műemléket.

A megfelelő megvilágítás 

 

Az új Sárkány híd elősegíti, hogy Da Nang elinduljon a jólét felé vezető úton, mivel egyszerű átkelést biztosít a városi repülőtér és más fontos helyek között. Az erőteljes kivilágításra azért volt szükség, hogy fényesen ragyogjon a sárkány, és jó látási viszonyokat nyújtson a járművezetőknek. A 666 méter hosszú, hatsávos úthoz azonban nagyon sok lámpatestre van szükség, ami hatalmas energiafogyasztást jelentene a város számára.

A megoldást a LED-es technika jelentette. A ColorBurst PowerCore sokoldalú elhelyezése és a ColorBurst Reach erőteljes fényszórói most drámai hatást keltve borítják fénybe a sárkányt. A szobor alakját a fény és az árnyék inspiráló összjátékával díszítették fel, így az már kilométerekről látható. Emellett Vaya Linear lámpatesteket szereltek fel a híd két oldalán, feltűnő ragyogást biztosítva ezzel.

Az esztétikai eredményeken túl az önkormányzat fenntarthatóságra vonatkozó célkitűzéseit is sikerült elérni. A lámpatestek hosszú élettartama és az alacsony energiafogyasztás azt jelenti a város számára, hogy a hagyományos világításhoz képest sokkal kevesebbet kell költenie a fenntartásra. A rugalmas vezérlőelemeknek köszönhetően egyszerűen változtathatók a színek ünnepnapokon és fesztiválokon, még értékesebbé téve így a szerkezetet.


A szemet gyönyörködtetően megvalósított világítási megoldás révén a Sárkány híd egyértelműen kaput jelent Vietnam és a világ számára Da Nang városához.

 • ColorBurst Powercore
  ColorBurst Powercore
  A ColorBurst Powercore kültéri, erős fényű, kiemelő jellegű és térvilágításra szánt LED-es lámpatest. A szabványos és kompakt formátumú építészeti és köztéri változatok fénykibocsá...
 • ColorReach Powercore gen2
  ColorReach Powercore gen2
  A ColorReach Powercore az első LED-es lámpatest, amely elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy nagyméretű, egyedi homlokzatokat ragyogó és dinamikus módon bevilágítson. A ColorReach Po...
 • Vaya Linear LP
  Vaya Linear LP
  A Philips Vaya Linear LP White & Mono megbízható és költséghatékony és lineáris LED-es világítástechnikai szerelvény, melyet fehér vagy egyszínű megvilágítási hatásokhoz terveztünk...

Kapcsolódó esetek