A szorongás visszaszorítása
fénnyel

Pszichiátriai klinika, Knight of St. John of Jerusalem kórház, Oberhausen, Németország


Elmondjuk, hogyan könnyíti meg a betegek életét a fény az oberhauseni pszichiátriai klinikán.
Egy nővér sétál a pszichiátriai klinika Philips rendszerrel megvilágított folyosóján.

Elértük
a célunkat:

betegeink és terapeutáink számára egyaránt kellemes, személyes hangulatú környezetet sikerült kialakítanunk. A fény emberekre kifejtett hatását nem szabad alábecsülni. Ezért is meggyőződésem, hogy a fény megfelelő használata jótékony terápiás hatású lehet.”

 

– Manfred Rönfeldt, az oberhauseni pszichiátria műszaki igazgatója

Betegszoba a Philips rendszerrel megvilágított a pszichiátriai klinikán.
Betegszoba a Philips rendszerrel megvilágított a pszichiátriai klinikán.

A feladat


A pszichiátriai, pszichoterápiai és pszichoszomatikai klinika a jövőre is gondoló létesítmény. Az oberhauseni Knight of St. John of Jerusalem kórházban található klinikán benn fekvő betegek százait kezelik. A klinika vezetői szerettek volna a betegek gyógyulását elősegítő környezetet létrehozni, ezért a Philips vállalathoz fordultak segítségért.
Egy nővér sétál a pszichiátriai klinika Philips rendszerrel megvilágított folyosóján.
    • Manage your projects with MyProjects
      Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

A megfelelő világítás

 

1978-as megnyitása óta a klinika elkötelezte magát a gyógyítás mellett. Amikor az osztálynak lehetősége nyílt 160 szobával bővítenie a létesítményt, új világítási rendszert szerettek volna kialakítani. Remélték, hogy a kellemes hangulatú világítás elűzi az ijesztő, rideg kórházakkal kapcsolatos képzettársításokat, és hogy az emberek a klinikát egy barátságos, segítőkész helyként látják majd.

 

A létesítménybe a Philips kórházi világítása lehelt új életet. A klinika vezetői a „személyes fény” elgondolás mellett döntöttek, amely lehetővé teszi, hogy a személyzet és a betegek saját elképzeléseik szerint szabályozzák a szobák és folyosók világítását. Az ilyen szintű szabályozási lehetőség megnyugtatja a betegeket, és az egészségügyi dolgozók munkáját is megkönnyíti.

 

A világítást első sorban Rotaris és Savio lámpatestek biztosítják. A fényhőmérsékletet 2700 kelvin (meleg fehér) és 6500 kelvin (nappali fehér) között lehet állítani. Ezek az értékek megfelelnek a kinti természetes fénynek, és az ilyen fény lehetővé teszi a szervezet melatonin- és kortizolszintjének szelektív szabályozását, ami nyugtató, illetve élénkítő hatással jár. A fény erőssége és színe külön állítható, mindössze egy gombnyomással.

 

Az új kórházi világításnak köszönhetően a klinika megnyugtató, barátságos hangulatot áraszt, és ennek köszönhetően a betegek is jobban érzik magukat.

  • Savio TCS760/770
    Savio TCS760/770
    A Philips szabadalmaztatott mikrolencsés optikai technológiáját tartalmazó Savio lámpatest a stílusos megjelenés és az optimális teljesítmény ideális kombinációját biztosítja által...

Nyugodtabb
betegek

A csapat

Manfred Rönfeldt, oberhauseni pszichiátria

Projektvezető

Petra Sachse

Építész

Petra Wörner

Építész

Martin Sonis, K sys Krankenhaus Systemtechnik

Kivitelezés

Ralf Nowack, Philips Lighting

Világítástechnikai tanácsadás

Kapcsolódó esetek

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website