További márkák

Nyugodtabb 
szülés

Nordsjællands Kórház,

Hillerød, Dánia

 

Elmondjuk, hogyan könnyíti meg a dániai Nordsjællands Kórház az anyák számára a szülést világítással.

Nővér és baba a Nordsjællands Kórház szülőszobájában.

Tényleg nagyon
jól ment.

Olyan volt, mint egy másik világba, egy biztonságos buborékba lépni. A légzési útmutatás is segített – ahogy a falra nézek, szinte önkéntelenül is elkezdem gyakorolni a légzési technikákat. Hihetetlen. Az ember ellazul, és átéli a mozdulatot.”

– kórházi páciens
Betegszoba narancsszínű világítással.
Betegszoba világoskék színű világítással.

A feladat

 

A Nordsjællands Kórház valóban törődik a kismamákkal. Azért, hogy a szülés nyugodtabb és kevésbé megterhelő lehessen, az intézet fény és hang használatával próbált segíteni a vajúdásban. A Philips és a Wavecare vállalattal közösen a kórház két különleges szülőszobát alakított ki.

Baba a Nordsjællands Kórházban.

A megfelelő világítás

 

Az új szülőszobák kialakítása a PPI (Public-Private-Innovation Project) projekt keretein belül történt. A cél az volt, hogy nyugtató fényekkel és zenével oldják a szülés közben fellépő stresszt. Emellett a berendezés a légzésben is segíti a nőket, mert légzésükkel követhetik a falra vetített fényjátékok ritmusát.
 

– Az osztály vezetősége szeretett volna a szülőszobákra jellemző „kórházi hangulattól” megszabadulni – mondja Bjørn Wennerwald, a Wavecare projektvezetője. – Szerettünk volna a gyógyfürdőkéhez hasonló hangulatot kialakítani, és úgy éreztük, hogy a Philips új világító textiljei tökéletesek lesznek ehhez. Eljött hát az ideje, hogy bevonjuk a projektbe a Philips óriási dinamikus világítási tapasztalatát is.
 

Az érzékekkel kapcsolatos élmények három fázisban érkeznek, és mindhárom fázis a színes fények, a nyugtató hatású hangok és a mozgóképek kombinációja. A három fázis egy üdvözlőprogram, egy légzési program és egy relaxációs program. Az új rendszereknek köszönhetően a nők könnyebben ellazulnak, és könnyebben figyelnek a légzésükre is. – Még nem találkoztam olyan vajúdó nővel, aki nem volt tökéletesen elégedett ezzel a módszerrel – mondta Mette Monsrud szülésznő.

Az audiovizuális rendszereknek köszönhetően nemcsak az anyák, hanem a személyzet is sokkal nyugodtabb. Minden LED-es lámpatest energiafogyasztása alacsony, és az 50 000 órás élettartam miatt a karbantartási és csereköltségek is minimálisak.

Luminous Textile

Színes, fényesen világító falak

A termék megtekintése

Kapcsolódó esetek