You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Törődés 
színekkel

Hands for Children,

Hamburg, Németország

 

Elmondjuk, hogyan teremt dinamikus világítás segítségével otthonos hangulatot a sérült gyermekek számára a Hands for Children.

Betegszoba Philips világítástechnikával kivilágítva.

A Kupferhof az első olyan
hamburgi

gyermekotthon, ahol erősen sérült gyermekekkel foglalkoznak. Az egész család eltölthet itt pár napot, és megmerítkezhet az itteni jó hangulatban. Ezt csak erősítik a Philips kellemes légkört biztosító LED-es világítási megoldásai.”
 

– Steffen Schumann, Vorstand Hände für Kinder e. V.

Egy kisgyermekes pár a Hands for Children területén.
Betegszoba Philips világítástechnikával kivilágítva.

A feladat

 

A Kupferhof a jövőre is gondoló létesítmény, ahol erősen sérült gyermekekkel foglalkoznak. A Hände für Kinder e. V. („Hands for Children”, Kezek a gyermekekért) jótékonysági szervezet tulajdonában lévő létesítmény rövid távú tartózkodási lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy családjuk is kipihenhesse magát. A Philips feladata az volt, hogy kellemes hatású, ám mégis hatékony világítási megoldással szolgáljon.

Folyosó a Hands for Children épületében.

A megfelelő világítás

 

A Kupferhof gyermekotthon hozzáállása a létesítményeihez határozottan korszerű. Mivel a szervezet a az intenzív, odafigyeléssel teli beteggondozást tartja legfontosabb feladatának, mindent úgy kellett kialakítani, hogy a gyermekek ott-tartózkodása a lehető legkellemesebb legyen. Ehhez egy olyan környezetet kellett létrehozni, amely alkalmazkodik az egyes betegek igényeihez, és közérzetükön is javít.

Elkezdtünk kidolgozni egy egyéni világítási elképzelést. A folyosókra nagyméretű világítótextil-panelek kerültek, amelyek folyamatosan változó színes, gyermekbarát motívumokkal keltenek vidám hangulatot. A betegszobák ablakai fölötti közvetett világítás a nappali fény kellemes hatását kelti, a dekorációs lámpák és éjszakai irányfények pedig pozitív érzelmeket hoznak elő. A hálószobák LED-es világítása szintén pozitív lelki hatású, hiszen a myBuddy asztali lámpák segítik a természetes alvásritmus megtartását.
 

Az épület többi részében lámpák és világítótestek széles választékát használtuk fel, így minden helyiség hangulata kellemes és hívogató. A tűzvédelmi előírások megtartását a folyosókra telepített FP-secure biztosítja: ez a rendszer a tűzálló mennyezeti védőburkolat és a nagy teljesítményű Philips világítótestek kombinációja.

Az egyedi készítésű rendszer egy forradalmian új fenntartható világítási elgondolás, kimondottan az egészségügyi szektor számára. Amellett, hogy a gyermekek is boldogok és biztonságban vannak, az energiatakarékos LED-es megoldásokkal a költségek is alacsonyak maradnak.

Kapcsolódó esetek