You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Egy egészségügyi központ fényes jövője

Fanøi Egészségügyi Központ,

Nordby, Fanø, Dánia

 

Elmondjuk, hogyan segít megtartani a világítás a Fanøi Egészségügyi Központ magasan képzett csapatát.

Philips világítástechnika a közlekedőhelyiségekben.

Fanø folyamatosan  
fejlődik,

ezért minden területen a fenntarthatóság az elsődleges szempont.”

 


– Lars H. Olsen polgármester, fanøi önkormányzat.

A Fanøi Egészségügyi Központ külső része a Philips világítástechnikájával megvilágítva.
A világítótextil-panelek közeli képe.

A feladat

 

A fanøi önkormányzat nagy reményekkel nézett az új egészségügyi központ megnyitása elébe. A 3100 négyzetméteres létesítmény ad otthont a sziget összes egészségügyi eszközének és egy oktatási intézménynek. Valami különlegesre volt azonban szükségük ahhoz, hogy egy ilyen magasan képzett szakembergárdát a szigeten tartsanak. Talán az új világítás segíthet?

A Fanøi Egészségügyi Központ bejárata Philips világítástechnikájával megvilágítva.

A megfelelő világítás

 

A képzett egészségügyi dolgozók megszerzéséhez és megtartásához vonzó környezet és modern létesítmények szükségesek. Az önkormányzatnak azonban más céljai voltak a központtal. A Watt-tengeri elhelyezkedése miatt Fanø nagymértékben ki van téve a környezet és az időjárás viszontagságainak. Emiatt az önkormányzat folyamatosan tájékozódik az alternatív energiaforrásokról, és elhatározták, hogy energiatakarékos LED-es megoldásokat használnak.
 

A központ teljes területére csúcstechnikás világítási rendszereket szereltek. A Luxspace mennyezeti lámpák kiegyensúlyozott, egységes világítást biztosítanak a létesítmény egész területén, így a környezet biztonságosabbá vált a gyengén látók számára is. Egyes területek színhőmérsékletének módosításához ColorChaser Touch vezérlőelemeket szereltek fel. Ennek segítségével a központban szükség esetén nyugodt légkör alakítható ki, így a várakozó betegek szorongása is csökkenthető.
 

A tiszta fényű, kiváló minőségű LED-es világításnak köszönhetően az egészségügyi központ élvezetes munkakörnyezetté vált. Sőt, az új rendszer még energiatakarékos és a szén-dioxid-kibocsátást is csökkenti, ráadásul a hosszú élettartamú LED-es megoldások használatának köszönhetően már nem kell rendszeresen cserélni 1300 higanytartalmú lámpát. Amellett, hogy a képzett munkaerő megtartására irányuló terv bevált, a központ fenntarthatósági besorolása is kiválóra sikerült.

A központ új LED-es világítási rendszere körülbelül 70%-kal csökkentette az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

  • CitySwan LED
    CitySwan LED
    A CitySwan közvilágítási lámpatest fehér színű opálos lámpaernyővel rendelkezik, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a lámpatestnek a köztereken. Éjjel a CitySwan lágy funkcionális ...

Kapcsolódó esetek