További márkák

Egy egészségügyi központ fényes jövője

Fanøi Egészségügyi Központ,

Nordby, Fanø, Dánia

 

Elmondjuk, hogyan segít megtartani a világítás a Fanøi Egészségügyi Központ magasan képzett csapatát.

Philips világítástechnika a közlekedőhelyiségekben.

Fanø folyamatosan  
fejlődik,

ezért minden területen a fenntarthatóság az elsődleges szempont.”

 


– Lars H. Olsen polgármester, fanøi önkormányzat.

A Fanøi Egészségügyi Központ külső része a Philips világítástechnikájával megvilágítva.
A világítótextil-panelek közeli képe.

A feladat

 

A fanøi önkormányzat nagy reményekkel nézett az új egészségügyi központ megnyitása elébe. A 3100 négyzetméteres létesítmény ad otthont a sziget összes egészségügyi eszközének és egy oktatási intézménynek. Valami különlegesre volt azonban szükségük ahhoz, hogy egy ilyen magasan képzett szakembergárdát a szigeten tartsanak. Talán az új világítás segíthet?

A Fanøi Egészségügyi Központ bejárata Philips világítástechnikájával megvilágítva.

A megfelelő világítás

 

A képzett egészségügyi dolgozók megszerzéséhez és megtartásához vonzó környezet és modern létesítmények szükségesek. Az önkormányzatnak azonban más céljai voltak a központtal. A Watt-tengeri elhelyezkedése miatt Fanø nagymértékben ki van téve a környezet és az időjárás viszontagságainak. Emiatt az önkormányzat folyamatosan tájékozódik az alternatív energiaforrásokról, és elhatározták, hogy energiatakarékos LED-es megoldásokat használnak.
 

A központ teljes területére csúcstechnikás világítási rendszereket szereltek. A Luxspace mennyezeti lámpák kiegyensúlyozott, egységes világítást biztosítanak a létesítmény egész területén, így a környezet biztonságosabbá vált a gyengén látók számára is. Egyes területek színhőmérsékletének módosításához ColorChaser Touch vezérlőelemeket szereltek fel. Ennek segítségével a központban szükség esetén nyugodt légkör alakítható ki, így a várakozó betegek szorongása is csökkenthető.
 

A tiszta fényű, kiváló minőségű LED-es világításnak köszönhetően az egészségügyi központ élvezetes munkakörnyezetté vált. Sőt, az új rendszer még energiatakarékos és a szén-dioxid-kibocsátást is csökkenti, ráadásul a hosszú élettartamú LED-es megoldások használatának köszönhetően már nem kell rendszeresen cserélni 1300 higanytartalmú lámpát. Amellett, hogy a képzett munkaerő megtartására irányuló terv bevált, a központ fenntarthatósági besorolása is kiválóra sikerült.

A központ új LED-es világítási rendszere körülbelül 70%-kal csökkentette az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

  • CitySwan LED
    CitySwan LED
    A CitySwan közvilágítási lámpatest fehér színű opálos lámpaernyővel rendelkezik, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a lámpatestnek a köztereken. Éjjel a CitySwan lágy funkcionális ...

Kapcsolódó esetek