További márkák

Hogy a fény kiemelje a
kirakatot

You Are Here üzlet,

Eindhoven, Hollandia

 

Elmondjuk, hogyan hoztak létre tökéletes kirakatot a CrispWhite technikával a You Are Here divatáruoutlet számára.

A Gray’s Inn 200 épület külső része, világító textilpanelekkel.

Kezdtem kimondottan 
érdeklődni

a fény üvegre és üvegszálra gyakorolt hatása iránt, és ezt kezdtem beépíteni a saját alkotásaimba.”

– Jef Montes divattervező
A You Are Here divatüzlet kirakata.
A You Are Here divatüzlet közelről.

A feladat

 

A You Are Here divatüzlet kirakata felújításra szorult. A 2013-ban tartott Philips Illuminesca eseményen bemutatták egy feltörekvő tervező munkáit. Amikor azonban a hagyományos bolti világítással már nem lehetett a ruhákat megfelelően bemutatni, innovatív lépéseket kellett tenni a megvilágítás javítása érdekében.

A You Are Here divatüzlet megvilágított kirakata.

A megfelelő világítás

 

Jef Montes feltörekvő divattervezőnek nem újdonság a mesterséges megvilágítás. Az arnhemi ArtEZ Művészeti Egyetemen végzett 25 éves fiatalember a végzős évében kezdett el kísérletezni a fény üvegszálakra és üvegre gyakorolt hatásával, és azt saját műveibe beépítve lélegzetelállító alkotásokat hozott létre. Merész tervei azóta is lenyűgözik a divatvilágot.


A Philips 2013 Illuminesca esemény részeként Jef egyik legjobb darabját állították ki az eindhoveni You Are Here üzletben. Érthető módon nagyon fontos volt a munka pontos megjelenítése az üzlet utcai kirakatában. Viszont a hagyományos bolti világítás mellett a fehér gyakran sárgának hat, ezért változtatni kellett a meglévő világításon.

A Philips StyliD CrispWhite termékre esett a választás. A fehér tisztán és erőteljesen látható, míg a többi szín élénk árnyalatokban pompázik – ez a technika tökéletes választás, amikor kiskereskedelmi üzletekben erős megvilágításra van szükség. Az optimalizált fényspektrum vetekszik a halogénlámpák fényerejével, és erős megvilágítást biztosít egyetlen könnyen elhelyezhető fényforrásból. A forradalmian új kirakatmegvilágításnak hála Jef Monte munkája ugyanolyan remekül nézett ki a kirakatban, mint egy divatbemutatón.


A finom fényegyensúly megtartása az üvegszálon az áru élénk színeinek kiemelése mellett – az eredmény magáért beszélt. A megvilágítás és a fehér üvegszál még sosem volt ilyen ízléses.

Kapcsolódó esetek