You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Felejthetetlen 
vásárlási élmény

Ted Baker,

Glasgow, Egyesült Királyság

 

Elmondjuk, hogyan teremtett Ted Baker olyan belterű üzletet, amely lenyűgözi a vásárlókat.

Ruhák a Ted Baker üzletében.

Minden
áruházat,

üzletet és irodát egyedi módon tervezünk meg, és figyelembe vesszük az épületet és annak elhelyezkedését. A tervezet mindig ügyel a megvilágításra, mivel annak jelentős hatása van az üzlet hangulatára.”

– Mark Valerio üzlettervezési osztályvezető, Ted Baker

A feladat

 

A Glasgow-ban nyílt legújabb Ted Baker-üzlethez egyedi világítási megoldásra volt szükség. Az épület életre keltéséhez a tervezőcsapat olyan megvilágítást szeretett volna, amely a napszaknak megfelelően változik, és ezt ennek megfelelő zenével egészítik ki az üzletben.

A megfelelő világítás

 

A Ted Baker számára mindig is fontos volt az egyedi megvilágítás. A ruházati óriás minden üzletét egyedileg alakítja ki, és ennek során figyelembe veszi a belteret, az épületet és annak elhelyezkedését. A glasgow-i üzletéhez a Ted Baker olyan dinamikus világítási megoldást képzelt el, amelyet a zene tökéletesen ki tudna egészíteni, hogy az üzletnek élénk és izgalmas legyen a hangulata.

– A legtöbb esetben már az első naptól kezdve a Philipsszel együttműködve dolgozunk – mondja Mark Valerio üzlettervezési osztályvezető. – Kidolgozzuk, hogy miket kell végrehajtani, ezt megnézzük esztétikai szempontból alapszintű világítási körülmények között, majd beszélünk a Philips szakembereivel a világítási szintekről, a különböző szerelvényekről, majd végül néhány lehetséges költségváltozatról. Azért is szeretnénk LED-es lámpákat használni, hogy csökkentsük az áramfogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást, valamint hogy elkerüljük a magas belterekkel járó hozzáférési problémákat.

A Philips üzletmegvilágítási megoldásai tökéletesnek bizonyultak az üzletbe. Függesztett mennyezeti rendszert és nagy teljesítményre képes eW Cove QLX mennyezeti világítást használták az élénk megvilágítás elérésére. Ezenkívül sínre rögzített StyliD fényvetítőket használtak a kiállított áruk kiemelésére. Az üzlet elején a kétszeres belmagasság miatt – ahol boltív-megvilágítást nem lehetett használni – kétrétegű egyéni világítási rendszert alakítottak ki. Az áruház hangulata remek lett, aminek örülnek a vásárlók, és ami kiemeli az áruk minőségét.

Az új világítási rendszer egyéni érintőképernyős vezérlőpultról működtethető. A személyzet három dinamikus beállítás közül választhat, amelyek folyamatosan módosítják a fényviszonyokat és a lejátszott zenét, a napszaknak megfelelően változtatva az üzlet hangulatát.

Kapcsolódó esetek