További márkák

Felejthetetlen 
vásárlási élmény

Ted Baker,

Glasgow, Egyesült Királyság

 

Elmondjuk, hogyan teremtett Ted Baker olyan belterű üzletet, amely lenyűgözi a vásárlókat.

Ruhák a Ted Baker üzletében.

Minden
áruházat,

üzletet és irodát egyedi módon tervezünk meg, és figyelembe vesszük az épületet és annak elhelyezkedését. A tervezet mindig ügyel a megvilágításra, mivel annak jelentős hatása van az üzlet hangulatára.”

– Mark Valerio üzlettervezési osztályvezető, Ted Baker

A feladat

 

A Glasgow-ban nyílt legújabb Ted Baker-üzlethez egyedi világítási megoldásra volt szükség. Az épület életre keltéséhez a tervezőcsapat olyan megvilágítást szeretett volna, amely a napszaknak megfelelően változik, és ezt ennek megfelelő zenével egészítik ki az üzletben.

A megfelelő világítás

 

A Ted Baker számára mindig is fontos volt az egyedi megvilágítás. A ruházati óriás minden üzletét egyedileg alakítja ki, és ennek során figyelembe veszi a belteret, az épületet és annak elhelyezkedését. A glasgow-i üzletéhez a Ted Baker olyan dinamikus világítási megoldást képzelt el, amelyet a zene tökéletesen ki tudna egészíteni, hogy az üzletnek élénk és izgalmas legyen a hangulata.

– A legtöbb esetben már az első naptól kezdve a Philipsszel együttműködve dolgozunk – mondja Mark Valerio üzlettervezési osztályvezető. – Kidolgozzuk, hogy miket kell végrehajtani, ezt megnézzük esztétikai szempontból alapszintű világítási körülmények között, majd beszélünk a Philips szakembereivel a világítási szintekről, a különböző szerelvényekről, majd végül néhány lehetséges költségváltozatról. Azért is szeretnénk LED-es lámpákat használni, hogy csökkentsük az áramfogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást, valamint hogy elkerüljük a magas belterekkel járó hozzáférési problémákat.

A Philips üzletmegvilágítási megoldásai tökéletesnek bizonyultak az üzletbe. Függesztett mennyezeti rendszert és nagy teljesítményre képes eW Cove QLX mennyezeti világítást használták az élénk megvilágítás elérésére. Ezenkívül sínre rögzített StyliD fényvetítőket használtak a kiállított áruk kiemelésére. Az üzlet elején a kétszeres belmagasság miatt – ahol boltív-megvilágítást nem lehetett használni – kétrétegű egyéni világítási rendszert alakítottak ki. Az áruház hangulata remek lett, aminek örülnek a vásárlók, és ami kiemeli az áruk minőségét.

Az új világítási rendszer egyéni érintőképernyős vezérlőpultról működtethető. A személyzet három dinamikus beállítás közül választhat, amelyek folyamatosan módosítják a fényviszonyokat és a lejátszott zenét, a napszaknak megfelelően változtatva az üzlet hangulatát.

Kapcsolódó esetek